Help for English

odpověď na přítom.průběhový

Tell your partner:

two things that people are always doing which annoy you.

They are always provoke me.
When they provoke me.

Dnes jsem se hádal s učitelkou, že druhá odpověď je také správně.
Měli jsme odpovědět volně.
Proto se ptám, je možné odpovědět na otázku i druhým způsobem?
Dvě věci, které lidi vždy dělají a otravují tě.
They are always provoke me. Vždycky mě provokují.
When they provoke me or when they laugh at me. (Když mě provokují a když se mi smějí)

Díky moc :)

První odpověď je hlavně nesmysl. “They are always provoke…”, to přece říct nemůžete, to je smíchanina a paskvil. Otázku máte “…what people are always doing…”, takže odpovíte stejným časem.

They are always provoking me. Zní to trochu zvláštně, ale je to tak. Vyjadřujete tím právě to rozčilení nad situací.

Kdyby byla otázka: “…what do people usually do…”, pak byste odpověděl

They always provoke me.

Ale nesmíte oba časy mixovat, to prostě nejde.

Pokud toto aplikujete na odpověď s WHEN, pak je tam ono WHEN samozřejmě možné dát.

Ach , jak jsem psal rychle, tak jsem si nevšiml,že jsem zapomněl dát průběhový čas slovesa provoke :D.

Tak super, díky, ještě počkám na více názorů :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 10 lety

Ach , jak jsem psal rychle, tak jsem si nevšiml,že jsem zapomněl dát průběhový čas slovesa provoke :D.

Tak super, díky, ještě počkám na více názorů :)

Jen aby se tu zas nestrhla diskuze o pravidle “v jakém čase je otázka, v takovém je odpověď”, které je pro mnohé (usuzuji tak z předešlých diskuzí) nové, což mě dost udivuje. Mě o něm nikdy nenapadlo pochybovat.

Podle mě se to nestane :-).
Jen učitelka si prostě musí vzít k srdci,že má odpověď by měla být akceptována a ne, abych dostal “hejt” :D

Present progressive + always není žádná zvláštnost, i když je to výjimka z pravidla. Vyjadřuje se tím, že vás něco otravuje, štve. Viz Přítomný průběhový čas (pro pokročilejší).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.