Dobrý den, ahoj.
Lze větu “K jakým dveřím patří tento klíč?” přeložit jako “What a door does the key belong to?”
Děkuji Vám.
Dobrý den, ahoj.
Lze větu “K jakým dveřím patří tento klíč?” přeložit jako “What a door does the key belong to?”
Děkuji Vám.
What a door does the this key belong to?
Zajímalo by mě, je možné tuto větu vyjádřit i pomocí slovesa fit?
Zajímalo by mě, je možné tuto větu vyjádřit i pomocí slovesa fit?
Stoprocentně.
Děkuji Vám Lucko za opravu. Z jakého důvodu nemohu použít neurčitý člen před door? A pročpak nemohu využít určitého členu the před key? This chápu jako ukazovací zájmeno tento. The jako konkrétní klíč (ten konkrétní). Děkuji
Z jakého důvodu nemohu použít neurčitý člen před door?
Máte tam tázací WHAT, tak ty dveře nejsou neurčité, vy se na ně ptáte. Vy můžete neurčitý člen dát maximálně ve zvolací větě What a beautiful door!
A pročpak nemohu využít určitého členu the před key?
Vy sám jste v české větě použil “tento”, proto jsem to opravila. Jinak tam samozřejmě může být oboje.
Z jakého důvodu nemohu použít neurčitý člen před door?
Máte tam tázací WHAT, tak ty dveře nejsou neurčité, vy se na ně ptáte. Vy můžete neurčitý člen dát maximálně ve zvolací větě What a beautiful door!
A pročpak nemohu využít určitého členu the před key?
Vy sám jste v české větě použil “tento”, proto jsem to opravila. Jinak tam samozřejmě může být oboje.
Za tázacím “what” tedy nikdy nebude žádný člen vyjma zvolacích vět? Byl tady na help for english o tom nějaký článek? Z jakého důvodu se obecně za what nedává člen? Děkuji za info.
Ale vždyť to je přece základní pravidlo doplňkových otázek.
Vy se přece neptáte “K jakým nějakým
dveřím pasuje tenhle klíč?” Ale jen “K jakým dveřím …?”
Stejně tak se ptáte:
What color is your favorite?
What movie do you like the most?
What music do you prefer?
What house do you live in?
What name will you give to your daughter?
atd.
No jo, vubec jsem si to v tu chvíli neuvědomil a přitom to v bežné mluvě používám Se člověk zaměří na členy a pak je používám i tam, kde vubec byt nemají Děkuji.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.