Help for English

pretvaranie casov

Zdravim , ako sa premiena predpritomny cas ?resp.

“Once i saw guy killing his dog , it was the worst thing i had ever seen until i saw this”- je to gramaticky spravne?

Nedává to smysl.

Jednou jsem viděl muže zabíjet jeho psa, bylo to ta nejhorší věc, co jsem (předtím viděl), do té doby,než jsem viděl tamto. (místo this bych dal that)

Once, I saw a guy killing his dog and It was the worst thing I've ever seen until now.

Nebo, pokud jste například nějaký vyšetřovatel, ukážete prstem na mrtvého člověka, který umřel násilnou smrtí, řekl by jste:

Once, I saw a guy killing his dog and It was the worst thing I had ever seen until I saw this ( body ).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 10 lety

Nedává to smysl.

Jednou jsem viděl muže zabíjet jeho psa, bylo to ta nejhorší věc, co jsem (předtím viděl), do té doby,než jsem viděl tamto. (místo this bych dal that)

Once, I saw a guy killing his dog and It was the worst thing I've ever seen until now.

Nebo, pokud jste například nějaký vyšetřovatel, ukážete prstem na mrtvého člověka, který umřel násilnou smrtí, řekl by jste:

Once, I saw a guy killing his dog and It was the worst thing I had ever seen until I saw this ( body ).

Neni ta posledna veta to iste co som napisal? :D preco je vlastne v prvej vete klasicky predpritomny cas a v druhej je pouzity uz predpritomny?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od alexanderthegame vložený před 10 lety

Neni ta posledna veta to iste co som napisal? :D preco je vlastne v prvej vete klasicky predpritomny cas a v druhej je pouzity uz predpritomny?

U poslední jsem jenom opravil chyby a nebyl jsem si jist, co tou větou chcete říct, tak jsem k tomu hodil “kontext” a opsal to :-D .

Rozdíl je ve významu.

Once, I saw a guy killing his dog and It was the worst thing I've ever seen until now.
Byla to ta nejhorší věc, co jsem viděl. Platí to do teď, proto předpřítomný.

U té poslední je předminulý čas proto, že to bývala nejhorší věc, co jsem kdy v té době viděl, do té doby, než jsem viděl to mrtvé tělo.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.