Help for English

Stává se vám při učení slovíček

, že se něco naučíte a pak jako když z pole kráva vyběhne tak slovíčko, idiom, vazbu hned někde potkáte? :)

(Jen jestli se to stává jenom mě – poslední 3 dny: naučil jsem se idiom Blood is thicker than water a potkal jsem to hned ve 2 a půl chlapa, pak slovíčko grasp a potkal jsem to v jednom filmu, a posledně vazbu dawn to dusk a potkal jsem to v písničce od Aerosmith… a tak pořád – je to úžasná motivaci můžu říct :-D)

Stává se mi to taky (i s gramatikou) a podle mě se to děje proto, že si toho daného jevu člověk více všímá, když o něm ví. Jinak ho totiž přejde a třeba mu i rozumí nějak v souvislosti s okolním dějem, ale nijak zvlášť se jím nezabývá – po naučení je ale ona věc v paměti ještě čerstvá.

Občas se mi to stane taky.

Hmm zajímavé :-D tak věřím že jsem to teĎ nezakřikl :-D

ano, stává se mi to. Některé vazby si i potom lépe zapamatuji. Například u Dva a půl chlapa jsem se dozvěděla, že ankle bracelet nemusí být jenom šperk ale taky náramek pro house arrest. A téměř okamžitě poté jsem na tuto vazbu narazila v jedné detektivce :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.