Help for English

Kontrola vět

I can't believe you find it beautiful !
Nemůžu uvěřit, že ti to přijde úžasný…

After leaving the hospital, I haven't seen her till now.
All I knew was what had happened to her.
Poté, co jsem opustil tu nemocnici, jsem jí do teď neviděl.
Vše, co jsem věděl, bylo, co se jí stalo.

I am getting (to be) hungry. We should find a source of food as soon as possible.
Začínám mít hlad, být hladový. Měli bychom najít zdroj jídla, co nejdříve to bude možné.

Díky :-)

1. BEAUTIFUL / NICE bych neřekl, že znamenají “úžasný”. Použil bych zde spíše poněkud “silnější” výrazy, třeba GOOD, popř. GREAT.

Nebo třeba celkově jinak: I can't believe you like it.

2. To “till now” bych vypustil, přijde mi to v obou jazycích poněkud nadbytečné, a věty bych otočil:

I haven't seen her after leaving the hospital.

Jinak v pořádku. :-)

Šlo mi hlavně o sloveso find :-)

Ono by to šlo vlastně i bez after:
Since I left the hospital,I haven't seen her.
Díky :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 10 lety

Šlo mi hlavně o sloveso find :-)

Ono by to šlo vlastně i bez after:
Since I left the hospital,I haven't seen her.
Díky :-)

Sloveso FIND je v pořádku, proč by nemělo být? :-)
Bylo by tedy vhodné, kdybyste podobné konkrétnější prvky, které chcete zkontrolovat, u dotazu napsal. Ale to Vám tady říká hodně lidí už dlouho. :-)

Neberte to špatně, ale napsat věty a pod to napsat “díky”, je taková nic moc formulace dotazu… :-)

Kontrola vět = zkontrolovat věty a říct, jestli jsou ok, Vy jste jen napsal něco k beautiful, a pak jste větu překopal :-)

Kontrola vět = zkontrolovat věty a říct, jestli jsou ok, Vy jste jen napsal něco k beautiful, a pak jste větu překopal :-)

Cheerry, myslím, že tě tady opakovaně různí lidé žádají, abys svoje žádosti formuloval přesněji, když už ne z důvodu jasného dotazu, tak alespoň z pohledu slušnosti bys to konečně už mohl pochopit. To, že nazveš vlákno nicneříkajícím “Kontrola vět”, když ti jde o find a napíšeš jen “Díky” na konec, tak to opravdu nestačí. Nemůžeš se potom divit, že jsou lidi zmatení a ani neodpovídají na to, na co potřebuješ. Zbytečně dochází k nedorozumění jenom proto, že neumíš nebo nechceš napsat “Je sloveso find správně použito v této větě?”.

Dobře, špatně jsem se vyjádřil. Nešlo mi primárně o sloveso find ze všech těch vět, ale jen o to, jestli je to sloveso dobře přeloženo, použito.
A to samé platí u ostatních vět.

Dobře, špatně jsem se vyjádřil. Nešlo mi primárně o sloveso find ze všech těch vět, ale jen o to, jestli je to sloveso dobře přeloženo, použito.
A to samé platí u ostatních vět.

To sloveso je dobře použité, i ostatní věty jsou dobře.

PS: Neřekl bych, že jsem tu větu JEN překopal. To, že jsem k FIND nenapsal nic, znamená, že je použito dobře, neměl jsem důvod k tomu něco psát.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.