Help for English

Fuzzy clustering of documents

Zdravím, potřeboval bych poradit s překladem: All the algorithms that we consider here are partitional, deterministic and non-incremental. (v kontextu fuzzy shlukování dokumentů) Problém mi dělá výraz “partitional”, tedy: Všechny algoritmy, které jsou zde uvažovány, jsou* rozdělovací*, deterministické a ne-inkrementální…?

Našel jsem ve slovníku, že partition může v matematice znamenat “rozklad (celého čísla)”. Jinak nevím. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Našel jsem ve slovníku, že partition může v matematice znamenat “rozklad (celého čísla)”. Jinak nevím. :)

Tipovala bych to spíše na dělící nebo rozdělovací (jak jsem uvedla), je to spíše matematická otázka…

domnívám se, že jde o rozdělovací metody shlukovaní dokumentů. Vzhledem k tomu, že opakem k partitional clustering algorithms jsou agglomerative clustering algorithms tedy slučovací algoritmy.

viz třeba tato práce:

http://www.google.cz/url?…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mirek-1 vložený před 10 lety

viz třeba tato práce:

http://www.google.cz/url?…

Děkuji za ujištění ;-). Věděl by sis rady i s tímto? Uniká mi význam té “exkluzivity”…Díky za radu

The property that we want to change using fuzzy methods instead of crisp clustering is exclusiveness, as there are cases in which algorithms constructing overlapping partitions of set of documents perform better than the exclusive algorithms.

Vlastnost, kterou chceme změnit, užitím fuzzy metod namísto shlukování, které vrací ostrými hranami definované shluky je “exkluzivita”, jestliže existují případy, ve kterých algoritmy konstruující překrývající se oddíly souboru dokumentů, ve kterých dosahují lepších výsledků než “exkluzivní algoritmy”.

exkluzivita neboli výlučnost je v pořádku.

as však neznamená jestliže ale neboť či protože.

… neboť existují případy v nichž algoritmy vytvářejicí překrývající se oddíly souboru dokumentů dosahují lepších výsledků než vylučovací (exkluzivní) algoritmy.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mirek-1 vložený před 10 lety

exkluzivita neboli výlučnost je v pořádku.

as však neznamená jestliže ale neboť či protože.

… neboť existují případy v nichž algoritmy vytvářejicí překrývající se oddíly souboru dokumentů dosahují lepších výsledků než vylučovací (exkluzivní) algoritmy.

snad máš pravdu, nalezla jsem totiž tyto výrazy (exkluzivní-vylučovací) pouze ve spojitosti s disjunkcí… Dále jsem narazila na výraz: possibilistic c-means, který by dle mého názoru měl odpovídat pravděpodobnostnímu shlukování, ale dále v práci se uvádí jetště výraz: possibilistic c-means Possibilistic c-means (PCM) Although often desirable, the relative property of the probabilistic membership degrees can be misleading. ..nejsem si jistá, zda jsou tyto dva výrazy nějak spojeny, protože se dle mého jedná o dvě odlišné metody

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.