Help for English

the first time + present simple

Ahoj, pro doučování angličtiny používám stránky News in Levels. V jednom článku jsem narazil na větnou konstrukci, kterou jsem odjakživa považoval za chybnou.

Věta zní: This is the first time she flies.

Myslel jsem, že jediná správná varianta je: This is the first time she has flown.

Před chvílí jsem to kontroloval v PEU a Swan to taky uvádí za chybu. Máte pro to někdo nějaké vysvětlení?

Tady je odkaz na celý článek: http://www.newsinlevels.com/…ing-level-1/

Díky :)

To jsou stránky, kde je ten samý článek v různých úrovních. Tahle je ta nejjednodušší, která používá pouze přítomné časy a někdo to s tím zjednodušováním přehnal. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

To jsou stránky, kde je ten samý článek v různých úrovních. Tahle je ta nejjednodušší, která používá pouze přítomné časy a někdo to s tím zjednodušováním přehnal. :)

přesně to jsem si říkal…díky za reakci :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

Bohužel ne poprvé. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 10 lety

Bohužel ne poprvé. :-)

docela mě to zarazilo…dělají to přece rodilí mluvčí, ne?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.