No on to jen naznačí, ale to prostě bohatě stačí k tomu, že prostě posluchač ví, že je tam TO, nikoli A…
Ten člen je tam nesmysl…
WENT DOWN neřešte moc doslova. Prostě když tam nakonec šel hrát, hotovo
a prosím Vás jak to naznačí? Čím?
No on to jen naznačí, ale to prostě bohatě stačí k tomu, že prostě posluchač ví, že je tam TO, nikoli A…
Ten člen je tam nesmysl…
WENT DOWN neřešte moc doslova. Prostě když tam nakonec šel hrát, hotovo
Prostě ho nedořekne celé – je oslabené. To je v rychlé mluvě u nedůležitých slovíček naprosto běžné…
a když někdo takhle bude mluvit, a nebude doříkávat slova, tak jak poznám, jaké slovo řekl?
a když někdo takhle bude mluvit, a nebude doříkávat slova, tak jak poznám, jaké slovo řekl?
To je otázka cviku a trénovaného ucha, potřebujete dostat prostě rychlou svižnou angličtinu více “do ucha”.
Mohla bych mít ještě poslední prosbu? Nenapsal by jste mi slovo po slovu celé to video? Jinak moc děkuji
Angličtina funguje na principu, že jsou některé slabiky silné a
některé slabé. To platí pro slova. Proto slyšíte, že v některých
slovech je důraz třeba uprostřed (v češtině je důraz vždy na první
slabice). Slova normálně doříkávají, jen když není ten důraz na
poslední slabice, je oslabená (tedy je méně hlasitější, méně
průrazná, tedy ji blběji slyšíte).
Slovo TO je jedno z gramatických, které byste v izolaci vyslovila jako TU,
ale v mluvené řeči, kde je ten důraz na slabice následujícího slova, je
tedy TO v ústraní a vyslovné jako Tə (ten symbol je schwa, je to zvuk jako
když v češtině váháte co říct). Ani souhláska T tolik nejde slyšet,
protože je to slovo prostě celé v ústraní..
Aha, moc děkuji za rady…Mohla bych mít ještě poslední prosbu? Nenapsal by jste mi slovo po slovu celé to video? Jinak moc děkuji
Co jsem slyšel já…některé části se ne úplně dobře přepisují..hlavně ty ve stylu he goes..tzn. psal jsem co jsem plus mínus slyšel…bez uvozovek..takže dávám syrový materiál..jiní jistě doplní:
He was so…you should ask Vinnie, ‘cause Vinnie was there, how brutal he was on me I couldn’t believe it. He was so…he made it so difficult. Just one thing I know it isn’t necessarily Frank( area?). I’ll tell you the story, it’s great. This is during the audition, he says, you know, Frank would like play these things on the guitar, he had a certain technique but he wasn’t like a shredder or anything like that, you know. He plays (?)play that and I go and I play and he goes now play in 7A, I say…OK and I play in 7A and ok play it in Reggae 7A and I do, and add this note OK I do it. Playing reggae 7A and (the man?) is not.
Add this note and it was not possible, it was just physically impossible, not just for me but for anybody. And I said I can’t do that and he goes I hear Linda Ronstadt is looking for a guitar player. ..that’s classy..you mean(?) impossible thing and , at the end of the rehearsal I went…but other thing too but you know. At the end of the rehearsal I went up to him and said: ‘thanks for inviting me but I’m sorry I ‘m gonna go home now, he goes you’re in the band and I hugged him.
I saw you that first tour when you came to Columbus Ohio just when (up?)yeah that was a tough tour for me, man. Not because of the music but because I was young I was on tour all the stuff, you know, all this staying up all night. As a kid I grew up in my bedroom playing the guitar and (all of a sudden?) you are up there groupies and all that stuff…up all night. By the time I got to Texas I turned yellow…I did just completely dehydrated …just awful but he was always cool, always great….there was a lot ..
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.