Help for English

Jak začít učit angličitnu své blízké?

 

Dobrý den, ráda bych znala váš názor. Sama se učím angličtinu několik let, nedávno jsem si udělala certifikát CAE. Mám ve svém okolí lidi (např. můj přítel, sestry přítel atd.), kteří mě požádali, abych je doučovala angličitnu. Jsou úplní začátečníci, ale si nějak nevím rady, jak začít učit. Samozřejmě jsem je nejprve odkázala i na toto fórum, ale oni prostě potřebují někoho, kdo by je přinutil něco dělat. Chtěla jsem se zeptat, jak začít učit? Nechci se tím živit, jen pomoct svým blízkým a uplatnit i své znalosti, ale nevím jak do toho, co použít za učebnici atd. Máte nějaké podobné zkušenosti nebo tipy, na co se zaměřit, čeho se vyvarovat? Díky

Doporučuji začít zde s kurzem pro začátečníky. Můj syn loni začínal na SŠ s angličtinou (naštěstí od úplných začátků) a byl ve skupině jediný, kdo ji na ZŠ neměl. Dělal si hlavně testy – podle toho co brali ve škole a pak jsem využívala namluvené věty k diktátům. K tomu zjednodušená četba a nutím ho, aby mi překládal texty svých oblíbených písniček. Neumím angličtinu dost dobře na to, abych ji mohla aktivně učit, ode mě by se naučil leda tak čenglish, ale koučing mě baví a hlavně nese ovoce.

Diky, ted jsem ten kurz pro zacat. taky nasla – je to super – aspon jako struktura, od ceho se odpichnout.. Dobry tip s temi pisnickami, mozna bych to mohla rozsirit na dalsi oblast, co je zajima – treba nejake clanky o pocitacich nebo koukat na americky serial s titulky + vytisknout anglicky transkript, nebo tak neco, kazdopadne diky za inspiraci, u me to bude taky spis forma koucingu, nez nejaky full-time teaching :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.