Help for English

KET nebo PET

 

Zdravím, potřebovala bych poradit, nevím, kterou zkoušku vybrat. Vím, že bych KET udělala 100%, ale není tahle úroveň tak malá, že je vlastně zbytečné dělat zkoušky? Chtěla bych si udělat PET, ale největší strach mám ze speaking, zbytek je myslím v pohodě (alespoň podle výsledků z jazykovky – loni jsem chodila)…

Radši si počkej a zaměř se na FCE. To už je podle mě ‚papír‘, jež má nějakou hodnotu. Neříkám, že KET a PET ne, ale pokud jej nutně k něčemu nepotřebuješ, tak si myslím, že bude lepší si počkat.

Já si zase říkám, jestli do práce nebude lepší, když přece jen nějaký ten certifikát budu mít…Tak nevím, poraďte mi, prosím! :-(

Jak jsem psal výše, pokud to není vyloženě nutnost ho mít, tak je lepší si dle mého názoru ‚počkat‘. Pokud si myslíte, že KET či PET vám poskytne větší možnost přijetí do práce nebo vám v práci nějak pomůže, tak asi ano. Každopádně je to na vás, tak či tak se to nikde nestratí a tím, že si tuto zkoušku uděláte nic nezkazíte.

Tak on se ten papír hodí, i když ho má člověk doma v šupleti. Přeci jen se tím doloží určitá úroveň, a to není k zahození. Pokud na to jsou peníze, tak je možná dobré jít od certifikátu k certifikátu (v jazykovce, kam jsem doteď chodila, jsme na konci semestru vždy dělali test a dostávali doklad o dosažené úrovni, a to bylo docela příjemné).

Ked peniaze nehraju rolu tak je asi ist lepsie od certifikatu k certifikatu. Inac by som asi radsej pockal na FCE. Pochybujem, ze KET alebo PET ma nejake prakticke vyuzitie.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.