Help for English

Celodenní učení

 

Zdravím,

chci se Vás zeptat, jak by jste si rozvrhli učení, kdyby jste měli v plánu se učit celý den. Mám teď celý dny volný, tak se chci dostat na úroveň B2. Jsem cca B1+, tak se chci zeptat zkušenějších jaký denní rozvrh by doporučovali. K dispozici mám English Grammar in Use + English Vocabulary in Use . Dííky za rady :-)

Na takovéto otázky se odpovídá těžko. Každý jsme jiný a podle toho máme i různé přístupy ke studiu.
Když budu mluvit za sebe, rozhodně bych netrávil celý den jen pilováním gramatiky. Učení bych si rozdělil a věnoval se všem aspektům jazyka (gramatika, čtení, poslech, mluvení). Je vcelku jedno, co si zvolíme jako první.
Já bych asi ráno a dopoledne, kdy je hlava odpočatá, začal nastudováním zvoleného gramatického jevu, pak si z toho udělal nějaké testy třeba zde na HFE. Dále by přišla na řadu četba s poslechem, shlédnutí nějakého dokumentu či filmu v aj, konverzace (samomluva, skype, přítel) dle toho, co je zrovna k dispozici. Na pořadí tolik nezáleží, vyberte si to, na co máte zrovna chuť a náladu.
Rozhodně doporučuji dělat pauzy a věnovat se také nějaké fyzické aktivitě, protože celý den jenom sedět a učit se nemusí přinést očekávaný efekt, ba noapak může to být kontraproduktivní. Všeho moc škodí. :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.