Zdravím, mám za úkol spočítat slovesa ve větách a chci se zeptat, patří tam i pomocná slovesa (can, may, be, do…)? Či mám započítat jenom ta plnovýznamová? Příklad: Do you know why I hate this colour? (know, hate…+ do?)
Zdravím, mám za úkol spočítat slovesa ve větách a chci se zeptat, patří tam i pomocná slovesa (can, may, be, do…)? Či mám započítat jenom ta plnovýznamová? Příklad: Do you know why I hate this colour? (know, hate…+ do?)
Zda tam patří i pomocná slovesa, to bude asi v konečném
důsledku záležet na učiteli resp. přesnosti zadání.
Osobně bych odpověděl: Ve větě Do you know why I hate this
colour?
jsou 3 slovesa
(2 plnovýznamová a 1 pomocné).
Děkuji za odpověď..zadání zmiňuje pouze slovesa, nijak nespecifikovaná. Jedno ze cvičení je z televizní reklamy na mandarinky:
“You know why Cuties are seedless? Cause kids hate seeds. Kids love Cuties because Cuties are made for kids.”
Jelikož je to transkripce mluvené části, objevují se tam hovorové prvky, čili gramatika není přednostní. Měl bych teda napsat, že reklama obsahuje 4 plnovýznamová (know, hate, love, made) a 2 pomocná (are, are) slovesa?
Ne, ne. Zde je 6 plnovýznamových sloves.
Cuties are seedless. – Sloveso TO BE je zde
plnovýznamové.
Podobně v trpném rodu.
Pomocné by bylo např v průběhovém čase. They are sitting.
(S tím trpným rodem teď ale začínám váhat… Anyone?)
Díky, probírali jsme syntax, ale takové věci mi při neužívání vypadávají z hlavy stejně jako v každém jiném jazyce; užívám je bez rozmýšlení. Ještě jednou díky
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.