Help for English

2 vety

Dobrý večer, mám problém s týmito vetami:

1.) Now it's clear that we must act until/before it is too late.

2.) A: How do you get along with your new neighbour? B: I don't really know. Actually/After all, she's just moved in and I haven't had a chance to talk to her yet.

Ja by som povedal, že v oboch vetách sú obe možnosti správne. Avšak podľa učiteľa je vo vete 1.) správna verzia s BEFORE a v bode 2.) je správne iba AFTER ALL. Vie mi niekto vysvetliť prečo? Prípadne, či je to skutočne tak? Ďakujem.

Dobrý večer,

1. v první větě musíte opravdu použít before. Act má v této větě význam: jednat (=něco udělat) a jedná se tedy o jednorázový děj. Until se používá u dějů, které probíhají až do nějaké doby, např. We missed the last bus so we must wait until our parents come – Ujel nám poslední autobus, takže musíme čekat, dokud nepřijedou naši rodiče (jedná se o děj probíhající až do doby, kdy přijedou rodiče). Na rozdíl od toho, We must act (=do something) before it is too late- Musíme něco udělat dříve (=before), než bude pozdě (Jedná se o jednorázovou akci, která proběhne někdy do doby, kdy už bude pozdě)
  2. v druhé větě už to není tak jasné, ale after all se sem hodí více. Našel jsem definici, která na tuto situaci podle mně sedí: After all: used to add information that shows that what you have just said is true

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.