Help for English

Gerundium/infinitiv a is/are

Dobrý den, ahoj.
Pročítám si příběhy z The Locked Room (level 3 – Penguin Readers) a narazil jsem na dvě věci, které mi nejsou jasné.

1. We don't want people talking about ghosts in this house.'

Z jakého důvodu není vyjádřeno talk infinitivem? Já bych použil infinitiv "We don't want people to talk about ghosts in this house. (Nechceme, aby si lidé povídali/vyprávěli o duchách v tomto domě.). Změnil by se význam? Po want může být jak gerundium tak i infinitiv nemýlím-li se. Lze tedy použít obojí?

1. Only the flies live there now. Perhaps it is only the flies who know why those two men played with magic and why they died the way they did.

Proč je ve věte “Perhaps it is only the flies …” is a ne they are?

Přeložil bych jako:
Nyní tam žijí ty mouchy. Snad jen ony (ty mouchy) ví, proč si ti dva muži hráli s magií a zemřeli takovým způsobem (jaký si zvolili).

Podle mne to ale špatně překládám.
Děkuji Vám.

Tak bod dva už je mi jasný. Logicky za podmětem it vždy musí být přeci is. It are je nesmysl. Leda, že by se věta “Perhaps it is only the flies” nahradila větou “The flies only know…”. Takže prosím jen komentář k otázce 1. Děkuji

Co se týče 1, tak je možné oboje, pokud vím :)

Na jedničku jste si vlastně odpověděl už sám v původním příspěvku. :-) Stačí se podívat do slovníku:

http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/want_1?…

ANo, správně je obojí.

Děkuji za kontrolu. Oxfordský slovník budu využívat, protože mi přijde nejpřehlednější a člověk se v něm ledacos naučí. Byť občas se v příkladových větách objeví věta, u které si nejsem jistý překladem do češtiny (z důvodu mé slabé úrovně angličtiny). Ale věřím tomu, že snaha a úsilí jednou sklidí ovoce a byť nejsem talent na jazyky tak mne od Angličtiny už nic neodradí. Protože ji mám víc a víc rád, ale to je ještě běh na dlouhou trať.

Já ho mám nejradši, ale ani ostatní nejsou k zahození a najdou se v nich věci, které v Oxfordu nejsou (Cambridge, Merriam Webster, Longman).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.