Help for English

Jak si procvičujete gramatiku?

 

Zdravím všechny!

Již nějakou dobu se učím z knížky English Grammar in Use (4. vydání) a je naprosto skvělá (všem ji mohu doporučit :)). Můj problém ale je, že dané látce/problematice porozumím, ale za týden jsem schopen zapomenout, že jsem to vůbec probíral.

Jak to děláte vy, abyste si gramatiku/gra­matické záležitosti (za)pamatovali? Předem díky :)

Křivku zapomíná znáte od Ebbinghause? :)

http://www.jakstudovat.cz/?…

Já si gramatiku procvičuju děláním testů, (nepravidelně, podle nálady a potřeby). Potom také ostatními, víceméně pravidelnými aktivitami, jako je čtení, psaní, a konverzace, u kterých se snažím používat naučené gramatické jevy pokud možno vědomě a správně. Již probranou mluvnici si opakuju a vracím se k ní, hlavně když si nejsem v něčem jistý, znovu pročítám články zde na HFE, i v učebnicích, které mám. Dále mi k tomu pomáhá vyučování a doučování lidí. Jak praví rčení, opakování jest matkou moudrosti.

Je důležité, aby se nabyté vědomosti staly pro člověka jeho duševním vlastnictvím, a pak si troufám říci, že má vyhráno. Už by je neměl zapomenout, a to ani ve stáří.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.