Help for English

would like to have done sth

V EGU jsem se kdysi učil že se po Would like / hate /love / prefer .. občas použivá tvar to have done something.

Prý se to používá když něčeho litujeme nyní, že jsme něco neudělali , nebo nemohli udělat.

Příkladové věty: We would like to have gone away, but we were too busy at home. Poor David! I would hate to have been in his position. atd..

Jak se tahle problematika nazývá ? Nikde to tu nemohu najít. Není to perfect infinitive? Pokud ano tak kde se konkrétně používá a je to nezbytné ? Ve Swanovi jsem o tom něco málo našel, ale jen stručně.

Díky

Nevím, jestli se to nějak jmenuje. Tato struktura se prostě používá ve více situacích. Za slovesem, kdy následuje infinitiv nebo gerundium, které má vyjádřit něco z minulosti: We would like to have gone away, She admitted having lost the bracelet (lze říct i losing the bracelet), I'd rather have gone away, atd.

Jde o minulý nebo také dokonavý infinitiv (tedy past infinitive / perfect infinitive).
Samostatný článek tu zatím nemáme, ale připravuje se.

Děkuji, byl bych fakt moc rád kdyby někdo ten článek udělal. Koukal jsem, že tady na foru už se to řešilo několikrát a dlouho se to odkládalo, přitom je to poměrně hojně využívaná gramatika. Moc prosím , smutně koukám :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.