Help for English

Kartičky

 

Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat na váš názor na tyto kartičky: www.karticky.cz
A taky jestli to za tu cenu stojí koupit?

Já jsem si ve svých začátcích koupila memokarty, zdály se mi lepší než kartičky, ale postupem doby jsem zjistila, že zde spousta slov pro začínající a mírně pokročilé chybí a naopak mám pár kartiček, které mi nic neříkají.
Doporučuji proto radši investovat penízky do programu na zkoušení slovíček doma ( pro mně je to bezkonkurenční Word manager ) a kartičky si vyrobit.
Tyto kartičky mají rozměr 4×9 cm, na jednu stranu si napíši modrou fixou angl. slovíčko, na druhou stranu černou fixou český výraz a pak si sem mohu dopisovat – tvary, příkladové věty, atd. a já si sem třeba nakreslím i obrázek, no chce to si trochu pohrát. Výhodou je, že si sem zaznamenávám slova, kteá se právě učím, a inspiraci získávám z WM.
Tenhle rozměr je ještě k tomu praktický, protože se kráásně vejde do krabičky od „dlouhých cigaret“, takže je nosím v kabelce pro příležitostná uplatnění a procvičení. (Tu krabičku jsem si potapetovala barevnými obrázky
:-D
Takže, pokud chcete ušetřit, kupte si čtvrtky, dvě různé fixy a použijte fantazii a hravost a zábavu s angličtinou.
:-D

Já se kartičkovou metodou učím už dlouho a jsem náramně spokojená. Kartičky si ovšem vyrábím sama,vždy podle aktuální lekce nebo si vypíšu slovíčka z nějakého článku, který zrovna louskám.
Jinak na karticky.cz jsem si koupila nepravidelná slovesa. To mi přišlo užitečné, ta se učím zvlášť. A jsou fajn, za sebe můžu doporučit.

Jednoznačně karticky.cz jsou lepší, ty memokarty, co tu někdo zmiňuje, ty už neexistují, alespoň ne ty stránky memokarty.cz, stav ke dni (22.4.2015). A karticky.cz naproti tomu narostly, mají i zřetězené věty, obrázkové kartičky pro děti, jazyková divadélka, výslovnost i v němčině… není co řešit.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.