Help for English

Aj s Davidem Gruberem

 

Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s učením se jazyků metodou Davida Grubera.
Před pár roky jsem objevila myšlenky pana Grubera spíše z oblasti psychologie a moc mě zaujal. Přihlásila jsem se k odběru informačních mailů na jeho stránkách a občas mi tedy chodí novinky a nabídky, poslední dobou především ohledně učení angličtiny. Pan Gruber slibuje výborné výsledky takřka nesrovnatelné s výsledky jiných kurzů a škol.
Ne, že bych mu nevěřila, ale argument, že on byl za pár měsíců učení se schopen přednášet někde v Anglii, je pro mne nedostatečný. Nepochybuji totiž o ohromném rozdílu mezi mou schopností učit se a jeho fenomenálními schopnostmi.
Navíc, přiznám se, jsou mi maily, které přicházejí, čím dál tím nepříjemnější. Nenacházím pro ně jiné slovo než nabubřelost. Tolik tolik chvály pana Grubera a jeho metod člověk sotva unese.
Proto mě moc zajímají osobní zkušenosti, máte-li nějaké.

Na začátku studia angličtiny mi jeho kniha „Jak se efekivně učit cizí jazyk“ hodně pomohla.
Třídenní kurz (jestli si to dobře pamatuji, bylo to před 15lety) mi nedal vůbec nic.
Za „jeho“ nejlepší knihu považuji „Dale Carnegie: Jak získávat přítele a působit na lidi“. Gruber psal jen komentáře.
Po přečtení jeho třetí knihy pochopíte že opakuje furt jedno a to samé dokola, jen to aplikje na jinou oblat života. Nuda…

To HanaRT – a pročetla jste si tipy a triky na těchto stránkách? Tady se neprodává, tady se nabizí efektivní učení, zapomeňte na teorii a zkuste praxi tady. Dá Vám to víc.
Já osobně nevěřím ničemu co je za velké peníze. Prošla jsem si to, pokud se někdo chce učit angicky. ať nehledá zázračné metody, ale profesionální stránky, jako jsou tyto a svoje odhodlání. Já už úspěšně s těmito stránkmi pracuji tři roky a je to vidět. Zázračné angličtiny mi nic nedaly.Je dobré si teorii pročíst. Tady jsem se dočetla víc a poučila se než ve všech nic neříkajících článcích – pokud nezaplatíte – nevím, je to můj názor. Je to jen o snaze, odhodlání, chuti se učit, do hlavy Vám žádné články o angličtině nic nenalejí.

Therabit, díky za postřehy. Ten kurz byl přímo s panem Gruberem?
Knihu Dale Carnegieho jsem četla asi před 18 lety, nevím, jestli to bylo v překladu a s poznámkami pana Grubera. Musím říct, že knížka působila bombasticky a velmi mile, ale v zásadě jsem si uvědomila, že to je o tom, jak s lidmi manipulovat. :-D

Georgio, nehledám zázračné metody a mám pocit, že pan Gruber svou metodu za zázračnou nepovažuje. Nabízí to, po čem toužíme asi všichni, efektivnost učení se. Alespoň tak to chápu. Zúčastnila jsem se jednoho chatu s ním a odpovídal velmi seriozně; ohledně potu a krve by s vámi a s Churchillem určitě souhlasil.:-D Ale protože mi „tam něco nehraje“, „něco nevoní“ a nevím co, protože nemám osobní zkušenost, ptám se. Nechci zavrhnout (ani sama v sobě) něco, co znám jen jednostranně – z nesympatických informačních mailů.

Tipy a triky zde jsem četla a hojně je využívám.

pána neznám, ale napadlo mně že každá (jakákoliv) myšlenka se dá dobře prodat :-D Jen se to musí umět :o
Vzpomněla jsem si přitom na diskuzi o metodě výuky angličtiny pro děti podle Helen Doron. Vždy se najde dost lidí, kterým se líbí ta omáčka kolem (krásné obaly na kde co, luxusní auta, atd.) a jsou ochotni za to zaplatit mnohem víc než za to užitečné a obyčejné – prostě to jak věci na první pohled vypadají a jaké ve skutečnosti jsou – tím nijak nechci kritizovat to co pán říká. Pořádek v prioritách si musí udělat každý sám. Docela si dovedu představit jaký „business“ by se dal udělat z jakéhokoliv článku tady na H4E. Velké díky všem autorům zde, že se drží (a nás taky :-) při zemi.

HanaRT: ne kurz nebyl přímo s p.Grunerem, hlavní ale bylo že na tom kurzu nebylo nic nového co bych neznal z jeho knih, navíc byl tak trochu chaotický.

Georgia: Gruberovy základní poučky a vysvětlení jak funguje mozek mi daly víc jak zdejší sekce „tipy a triky“, určitě jsem díky nim při učení ztratil méně potu a krve. Dovolil bych si citovat Dr.House: „nepracujte tvrdě, pracujte chytře“. (na HFE za „pracovat“ dosaďte „studujte angličtinu“.

no na grubera som narazil asi pred 2ma rokmi a dost sa mi pacil.
nepacili sa mi na obalkach knihy niektore jeho vlastne nazori, ze LEN ON bol ten vynimocny, co na to prisiel, atd, no to, co pisal boli pre mna uplne nove vedomosti, tak sa mi strasne pacili a boli pre mna prinosom, lebo mi otvorili oci.

neskor, ako som sa zacal viac zaoberat psychologiou, som zistil, ze jeho prelomove nazori a vysledky su v podstate dost vsedne. Resp. velmi vela „koučov“ a psychologov pise presne o tom istom(aj v dobach predtym, ako on „sam“ vyvodil tieto zavery) a aj ovela prepracovanejsie a praktickejsie. Spomeniem jedno meno za vsetky, pre mna skutocneho boha v tejto oblasti – Tony Robbins :).
myslim, ze je dobre si Grubera precitat – je to obrovsky prinos, no nieje z dialky taky Boh, ako o sebe pise :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.