Help for English

Jazykové školy...

Jsem ve třetím ročníku střední školy a začínám trochu přemýšlet co po maturitě. O VŠ podle svých dosavadních znalostí ani neuvažuji a celkově mě práce v oboru (strojírenství) moc nebere. Zato mě ale docela baví angličtina a tak uvažuju, jestli bych nezkusil nějakou jazykovou školu. Problém ale je, že nemám tušení, co to jazyková škola je, jaké jsou kladeny nároky na studenty, případně jestli je to škola placená atd. Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit, nebo alespoň poradit nějaký zdroj, kde se tyto informace dočtu?

Luisy, všechny jazykové školy jsou placené.
Kdysi dávno jsem dělala kurz na státní jazykové škole a platila jsem – to ještě soukromé školy prakticky neexistovaly, učili nás jen Češi a jediný rodilák a stálo to za starou belu. Existují pomaturitní kurzy, ale v mnoha školách je to jen zaplácnutí hodin do rozvrhu, nezaplatíte moc peněz a dostanete za to přiměřeně málo muziky.
Osobně bych se při výběru asi držela členství v acert:
http://acert.cz/index.php/acert

Určitě by se víc vyplatilo studium v zahraničí (společně s prací), studentské pobyty organizuje myslím např. Student Agency (a určitě i spousta dalších). Co vím, tak to má mnohem větší efekt, než pomaturitní jazykovky. Být v tom „patřičném“ věku, jedu hned.

Ahoj Luis,
s jazykovkou poradit bohuzel nemuzu (hledej na Internetu), ale:
ikdyz jeste nevis, co presne budes delat dal, najdi si na SATELITU nejaky sympa kanal (v anglictine) a poslouchej a poslouchej…
„Naucila“ (a stale se ucim) jsem se tak franc. a ted delam to stejné s angl. Hledej i na Internetu, kazda drobnost muze byt dobra. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.