Help for English

Proč se učíte anglicky?

 

Ahoj, tak mě jen napadlo se zeptat, proč se učíte anglicky?
Jednou to budete potřebovat? Nebo máte práci, a bez angliny nepostoupíte? Chcete se dobře domluvit v zahraničí a nebýt na nikom závislý?

Jen tak rpo zajímavost.
Já se třeba už aspoň pět let „učím“ anglicky a nic moc …
napsledy loni jsem se do toho opřel, abych něco měl v hlavě delší dobu. Ale jakmile „polevím“, přestanu si cokoliv pamatovat a jak myslím na ptákoviny a každý den to neopakuji, tak prostě zapomínám hrozně rychle.
Ale chtěl bych umět anglicky, ale abych nezapomněl. Navíc si hodně věcí utvrdím tím, když se to učím dokola (nejlépe z těchto stránek – neustálé testy) a ne, když tak mluvím s brity, rpotže ničemu nerozumím a celou větu si musím rozkouskovat a říct vduchu, a pak teprve na ní mohu odpovědět

Já se učím angličtinu asi 8 let a vždycky mě strašně bavila. Chci se samozřejmě domluvit v zahraničí, což je vlastně jeden z důvodů proč se ji učím. Práce, no dneska už je angličtina nutná téměř v jakékoli práci, takže proč se učit AJ je docela samozřejmost. No a dále je to studium, škola. Jelikož chci po střední pokračovat na vysoký, jestli to vyjde tak na Univerzitě v Pardubicích (Anglický jazyk pro hospodářskou praxi), angličtinu potřebuju.

Řeknu to asi takhle… Nemusíš umět biologi, nemusíš umět chemii, ba dokonce i matiku nemusíš v životě umět… Ale bez EN se teď člověk nemá šanci prosadit… Je to hezký jazyk, mému srdci blízký (Stargate, Prison Break, 24 – Haha :-D ) a domluvíte se KDEKOLIV :)

Já každou chvilku něco zkoumám, učím se, hraju a bohužel na internetu je českých zdrojů o čehokoliv dost málo a tak mi nezbývá nic než se učit anglicky. Chci být schopný rozumnět anglickému textu, hrám, programům…

I'm just addicted 8-)

Já jsem začal nejdříve u PC her, kde jsem byl rád, když vím co se kde píše. Jenže to bylo jen doslovné překládání podle slovníku. Na to, že jsem tehdy neuměl vůbec anglicky, jsem měl jakousi slušnou znalost slovíček. Při změně zaměstnání jsem si do živáku napsal základní znalost angličtiny. Nic jsem neuměl a kdyby mě tehdy někdo zkoušel tak jsem propadnul na plné čáře. První rok jsem angličtinu v práci vůbec nepotřeboval, ale náhoda je blbec a tak jsem se začal učit – a to úplně od začátku, neměl jsem ponětí o žádné anglické gramatice. První měsíce dřina a přemáhání. NAkonce je mi to učení celkem koníčkem. Po roce mi v práci nabídli docházení do firemního kurzu AJ. Teprve po třech letech v práci jsem začal AJ potřebovat. A to jen vrámci jednoduché email korespondence.

No ja som sa začala učiť dobrovolne nasilu.
Môj 16 ročný syn/na zš sa učil ruštinu/ nastúpil na strednú školu,kde nam bolo povedané že otvoria aj prvý ročník pre začiatočníkov ,ale kedže bol ako jediný s ruským jazykom tak sa to neotvorilo.Dosť chcel mať nejaku školu okolo pc tak nam neostalo nič iné ako sa do toho poriadne obuť.Je dosť hanblivý a odmietol súkromnú učiteľku.
V praxi to vypadalo tak, že ja som sa učila denne aj 5–10 hodin aby som mu mohla dať 40 minutove vyučko./musím povedať že v tom období mi bolo pekne zle .Bolesť hlavy a tak/Ono ja som sa až tak dlho neučila doslovne ale kým som nenašla tieto stránky tak som sa nemala kam obrátiť s vecami ktoré som nechápala a tak som surfovala a surfovala.Ked som vás už našla tak mi stačí jedna až tri hodky.Je prvák a na polročné vysvedčko mal 3 na čo som bola fakt hrdá.K dnešnému dnu mu vychádza 2 ak to ešte nedovrzá ale to by som prežila ved je to aj tak úspech.Ešte sme sa neučili min. a buduci čas a zvláda to aj na dvojky lebo to čo vie tak to vie tak viac do hlbky ako čo sa učili decká na zš.tak to všetko len vdaka HFE.papapa
8-)

Ahoj, já se učím už 4 roky a mám pocit, že jsem pořád na začátku. Potřebuji to v práci a začala jsem jezdit do zahraničí a vždycky se stydím, že ta moje lámaná angličtina… ale já ji zvládnu, teď jsem 14 dní po dovolené, tak jsem zase zapálená :-D :-D :-D ale příští rok budu více ready 8-)

jednak mě to baví, můžu sledovat filmy a číst knížky v angličtině (originál je často lepší) a pak hlavně ty zdroje.. všechno hledám rovnou na anglické wikipedii, českou v podstatě nepoužívám, googlim většinu věcí rovnou anglicky apod. myslim, že v době internetu je angličtina nezbytná pro téměř libovolnej obor

Protože mě to baví, mám tento jazyk rád, je to jednen z mých hobby.Další důvod je ten, že chci být schopen domluvit se cizinci,číst anglické texty a rozumět mluvené Angličtině. Jako muzikant používám Angličtinu k presentaci,tvorbě textů, ale i ke komunikaci uvnitř mezinárodní metalové komunity(fóra,atd.) Zatím sice Angličtinu pro výkon svého zaměstnání nepotřebuji, ale co není, může jednou být.Navíc si myslím,že alespoň elementární znalost Angličtiny je dneska pro řadu profesí takřka nezbytností.

Rád bych se zeptal někoho staršího. Myslíte si, že znalost AJ dokáže výrazným způsobem zlepšit šanci, pro hledání práce? Všude se sice říká, že znalost cizího jazyka je nezbytná, ale podle mě je u nás pořád hodně lidí, kteří se naučí pár základů, aby udělali školu a tím to pro ně končí. Aspoň tak si to myslím, podle toho, jak sleduju svoje okolí.

To opravdu záleží na oboru i konkrétní firmě, ale obecně to rozhodně platí…

Luis009: u větší firmy platí(jen trochu přeháním): nakupovat jen v ČR = zkrachujete, prodávat jen v ČR = zkrachujete. Žijeme v globálním světě, v EU s volným pohybem takže velké firmy mají pobočky v různých státech. Já většinou jednám s českými firmami ale protože mají zahraniční majitele tak oficiání dokumenty chtějí v angličtině. Když máme nahlášenu návštěvu tak až podle toho kdo všecho přijede se mluví buď česky nebo anglicky.
Právě díky přístupu o kterém píšete je znalost angličtiny stále velký přínos, snad se dočkáme doby kdy to bude samozřejmostí.

Angličtinu som nepotrebovala, nevedela a najmä nenávidela.A to pre jej obťiažnosť, viac krát som otvorila nejakú tú učebnicu, vždy som nieke bezeradne zastala. A to mám štátnicu z nemčiny a plynule hovorím taliansky.
Život ale ukazuje, že bez obstojnej angličtiny je dnes človek ako bez pravej ruky. Takže hor sa do toho.

To Luis009: patřím k dříve narozeným, takže se cítím vcelku kompetentní :-) zodpovědět dotaz: jednoznačné a zkušenostmi podložené ANO. Někde v diskuzi je tu příspěvěk, že měl někdo problém s notářským ověřením Certifikátu, jakožto důkazu o úspěšném složení jazykové zkoušky, z důvodu toho, že příslušná úřednice neuměla anglicky (podloženo dokonce zněním zákona, který ověření nedovoluje, pokud úředník textu nerozumí). Připadá mi jako velice tristní, když se něco takového děje dvacet let po sametové revoluci a k tomu v zemi, která je členem Evropské unie. Takže podle mě je pro praktický život naprosto zásadní naučit se alespoň jeden světový jazyk – pokud jde o profesní šance, stoprocentně platí, že čím více jazyků člověk ovládá, tím má šanci na získání zajímavé pracovní příležitosti větší. Samozřejmě záleží i na oboru, protože některé obory jsou žádanější a jiné méně, ale ta jazyková vybavenost je myslím jeden ze základních pilířů při budování kariéry.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.