Help for English

Čtení

 

Dobrý den,

Potreboval bych poradit. Existuje někde na netu nejakou příručku na to čtení? Na googlu jsem sice neco nasel, ale mě se zdá, ze v anglictine musim každy slovo hodit do googlu translate, abych zjistil jak se to slovo správně čte.

Nevím, zda Vám správně rozumím, ale výslovnost (mnohdy včetně nahrávky) Vám přece ukáže každý on-line slovník (včetně toho zde na HFE).

Myslím, že Jukotovy jde o to, se naučit výslovnost, aby právě slovník používat nemusel a uměl ji určit sám. Také si však nejsem jistý, zda jsem to pochopil správně.

Každopádně nevím o takové stránce, to se dá naučit prostě posloucháním a čtením. Doporučuji normální postup výuky (učebnice/kurz + internet).

Ano, nechci porad jenom sedět u PC a klikám to ve slovníku. Půjčil jsem si knihu penguin reader, ale u novych slov nevím jak spravne vyslovovat…

Pokud jich není moc, je normální si výslovnost vyhledat. Pokud jich je moc, doporučuji sehnat nějakou četbu s CD (audio nahrávkou) a zároveň s odpovídající úrovní, aby to nebylo příliš těžké (moc nových slov).

Také si můžete projít naši sekci Výslovnost TTT – uvidíte, že existují určitá pravidla, která Vám usnadní odhadnout výslovnost, pokud se zrovna nemůžete podívat do slovníku.
A postupně Vám to přijde jednodušší a jednodušší, uvidíte.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.