Help for English

miss teacher

Prosim vas, je mozne, aby sa dalo pouzit spojenie „miss teacher“
v akomkolvek pripade, ak pochopitelne „teacher“ NIE JE meno?

Nasla som to v zosite mojho syna, ktory sa to ma takto naucit podla svojej pani ucitelky.

Podla mna, napriklad „good morning miss teacher“ nie je spravne. Alebo zdravim „good morning teacher“ alebo „good morning miss novakova“ alebo som mimo ja? Dakujem.

Ne, MISS TEACHER se nepoužívá. Máte úplnou pravdu. Tak to mají rádi jen někteří čeští a jak vidím i slovenští učitelé a učitelky.

MR TEACHER je stejně špatně jako MR DOCTOR či MR PROFESSOR, MISS TEACHER stejný nesmysl jako MISS DOCTOR, MISS PROFESSOR či MISS DENTIST nebo dokonce MISS SHOP ASSISTANT.

Je to prostě Czenglish, či SLOVENGLISH.

Jen dodám, že existuje výjimka, kdy to lze použít a to MR PRESIDENT.

Wow, tak to zírám! :o Když jsem byla v angl. školách na stážích, tak jsem tam oslovení Mrs teacher slyšela běžně od dětí a tudíž mě ani nenapadlo, že je to špatně. Naučila jsem to své děti taky. Tak teď jim budu muset nějak „chytře“ vysvětlit, že je to špatně. „Milé dětičky, naučila jsem vás blbost, tak to už nepoužívejte.“ Super!!! :oops: Ale fakt mě ani nenapadlo nad tím přemýšlet. Poučení:nebrat vše od rod. mluvčích za 100% dobře.

Je samozřejmě možné, že to někde někdo používá… moje „nepoužívá se“ nebylo až tak úplně vhodné, protože anglicky se mluví na mnoha MNOHA místech a zvyklosti mohou být různé.

Obecně ale platí to, co jsem napsal.

Já tomu naprosto věřím a vůbec nemíním polemizovat. Vaše vysvětlení má naprostou logiku. Jsem spíš naštvaná sama na sebe,že mě nenapadlo nad tím oslovením přemýšlet. Ještě že máme vaše super stránky. Díky za ně. Moc mě pomáhají. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.