Help for English

S čím začít?

 

Zdravím,je mi 24 let a jdu za měsíc do školy na podnikání. Problém je v tom že po 4 letech co už pracuji tak moje němčina už v mojí hlavě není :D A příjde mi že více umím anglicky z těch všech her domlouvání se na chatu atd.. Jen sem se ji nikdy neučil :D Poradí te mi kde začít? Pořád se hrabu vybírám učebnice ale furt nevím kde a co.. nevím od čeho se odrazit prostě :D Potřebuji aby mi někdo zkušený anglicky mluvící řekne: uč se to pak to a pak to.. :D No pokud by někdo poradil budu velmi rád.. Mějte se.. :-)

Doporučuji začít s naším Kurzem pro začátečníky:
Angličtina pro začátečníky – Mapa kurzu
:)

Já sice nejsem zkušený angličtinář, ale též začátečník samouk, takže můžu poradit jak jsem na to šel já. Začal jsem s tím, že jsem si pořídil českou učebnici angl. pro samouky, abych se měl od čeho odrazit. Pro nějakou základní slovní zásobu a výslovnost. Většinou jsem konzultoval i s internetem a tak jsem vlastně náhodou narazil na tyto super stránky. Po určité (ne moc dlouhé) době jsem zjistil, že česká učebnice mi přestala stačit a doplnil jsem ji o anglické materiály: **R. Murphy – Essential Grammar in Use **http://www.en­glishbooks.cz/do­plnkove-materialy/gra­matika/essenti­al-grammar-in-use-4th-edition-with-answers.html **M. Swan/C. Walter – Oxford English Grammar Course ** http://www.englishbooks.cz/…-cd-rom.html Českou učebnici jsem ale neodložil, čerpám z ní slovní zásobu a beru jako vodítko, jak postupovat v učení gramatiky. Ač by někteří zde radili české materiály nepoužívat z důvodu jejich nezaručené kvality, myslím, že svůj smysl mají. Můžou upozornit na některé záludnosti angličtiny právě na pozadí češtiny (i když v češtině je to takto, pozor angličtina se vyjádří jinak apod.). Ale i já jsem narazil v této učebnici na nepřesnosti, proto je pro mne vždy bernou mincí to, co říkají angl. materiály. Každou gramatiku také čtu na těchto stránkách. Dále, protože gramatika není tak záživná, pro odreagování a zároveň rozšíření slovní zásoby čtu (a poslouchám) zjednodušenou četbu. http://www.englishbooks.cz/…usena-cetba/ Slovník překladový používám on-line Lingea. Doplňuji výkladovými slovníky (internet. verze), především Cambridge a Oxford. Jsou zde myslím i recenzovány. Také jsem se zapsal od září do jazykovky, zjistil jsem, že mi trochu schází zpětná vazba, ale to už je vedlejší. Takže Good luck!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.