Help for English

Intenzita kurzu

Ahojte, jsem tu nový a angličtinou moc nepolíbený. Nikdy jsem se ji neučil, jen co člověk tu a tam pochytí kolem. Chtěl bych to změnit a proto bych se rád zeptal, jaká je podle vás vhodná intezita kurzu, jakož to začátečník? Původně jsem chtěl 3× týdně po 2 hodinách, ale od toho jsem nakonec upustil, jednak z časových důvodů a taky sehnat lidi na tento typ by tady byl asi problém. Jako rozumný kompromis se mi jeví 2× 2 hodiny týdně. 1× 2 týdně je podle mého zbytečné vyhazování peněz. Rád se ale nechám vyvést z omylu a budu rád za každý poznatek. Samozřejmě bych se snažil při chvílách praktikovat i samovýuku :)

Ono by stačilo i 1× týdně, důležitější je, kolik času budete věnovat samostudiu. Je potřeba se neustále obklopovat angličtinou, být s ní v neustálém kontaktu. Pro angičtinu je spousta materiálů, které může využít i začátečník…

Asi máte pravdu, že kámen úspěchu spočívá hlavně v samostudiu. V kurzu jde nejspíš o to, aby člověk pochytil výslovnost a zvykl si mluvit anglicky. Slovíčka a hlavně gramatika se asi dají naučit doma, bez nějakých zásadních problémů, snad teda. Každopádně děkuju :)

1×2 vyučovací hodiny týdně je leda na udržení znalosti, ne na start. Vrámci možností alespoň 2×2 hodiny. pro začátečníky je doporučováno čím víc tím líp. Hodně zdaru! A hlavně to nevzdávat! ;-)

Krteczek007: Já jsem začínala (po lehkém flirtování s AJ na škole) se skutečnou výukou 1×2 hodiny s lektorem, pak doma několikrát týdně jsem se učila slovíčka, opakovala gramatiku, chystala si domácí úkoly. Pro samostudium je fajn si najít čas několikrát týdně – ideálně i dny, kdy má člověk málo času, dát angličtině aspoň 10 min – cestou do práce, před spaním…)

Tím nepopírám, že při intenzivnějším kurzu je výuka rychlejší (ale nesmí jít rychlost na úkor kvality, tzn. skutečného zapamatování učiva, tady platí opakovat, opakovat a … opakovat).

Přeji úspěch s AJ.

kidney: Já sem chtěl původně 2× 2 hodiny, ale co mám momentálně rozjednaný jeden kurz, tak všeci chcou akorát 1× 2 hodiny. Z další školy se ani neozvali a pak je tu možná ještě jedna, která by asi stála za úvahu. Každopádně mám, jak se lidově říká, na půl huby domluvené taky sedánky s kamarádkou, která anglicky umí. Proto bych asi ve finále neměl s kurzem 1× 2 hodiny zásadní problém.

shannon: Mě ve škole postihla bohužel němčina, takže AJ sem se nikdy neučil. Doma se budu určitě snažit pravidelně opakovat a učit nové věci. Když se člověk odhodlá, tak to de. Já sem se třeba jednou zkoušal naučit, nebo spíš zapamatovat, hiraganu (jedna ze dvou japonských slabičných “abeced”, když nepočítám kanji). Na první pohled se to člověku jeví jako nemožné, ale de to :)

Ale to sem už trochu odbočil. Každopádně vám obum děkuju a budu se snažit, co to pujde (thu) 8-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od krteczek007 vložený před 9 lety

kidney: Já sem chtěl původně 2× 2 hodiny, ale co mám momentálně rozjednaný jeden kurz, tak všeci chcou akorát 1× 2 hodiny. Z další školy se ani neozvali a pak je tu možná ještě jedna, která by asi stála za úvahu. Každopádně mám, jak se lidově říká, na půl huby domluvené taky sedánky s kamarádkou, která anglicky umí. Proto bych asi ve finále neměl s kurzem 1× 2 hodiny zásadní problém.

shannon: Mě ve škole postihla bohužel němčina, takže AJ sem se nikdy neučil. Doma se budu určitě snažit pravidelně opakovat a učit nové věci. Když se člověk odhodlá, tak to de. Já sem se třeba jednou zkoušal naučit, nebo spíš zapamatovat, hiraganu (jedna ze dvou japonských slabičných “abeced”, když nepočítám kanji). Na první pohled se to člověku jeví jako nemožné, ale de to :)

Ale to sem už trochu odbočil. Každopádně vám obum děkuju a budu se snažit, co to pujde (thu) 8-)

Naprosto souhlasím. Několik měsíců se učím čínsky a po čase člověk začne vidět souvislosti a nejdříve nic neříkající znaky začnou pomalu dávat smysl :)

Tak se ponořte do angličtiny, pokud byste trval na 2 hodinách týdně, klidně můžete chodit do obou škol, ale myslím si, že i s jednou hodinou týdně můžete dělat pokroky, když se budete učit doma, kombinovat různé materiály, H4E, Englishme, zjednodušenou četbu apod. :) Ale to již psali ostatní.

Prajem krásny dník. Môj problém je trochu atypický .Žijem v Anglicku a zdalo by sa,že sa všetko da naučiť “ľavou zadnou”,ale ono to tak nie je. Samozrejme,že bežnú angličtinu som zvladla,ale…Ke´d tu chcem žiť,čo chcem,musím dosiahnuť slušnú úroveň vo všetkých zložkach jazyka,ale najma posluch s porozumením a rozpravanie.Inak sa neposuniem nikam.Som dosť pracovne vyťažená,teda musím sa jej venovať doma.problém je,že neviem si akosi najsť systém,postup­nosť,ako to študium čo najefektívnejšie organizovať a o čo sa vlastne oprieť.Také náhodné hľadanie a počúvanie,bez akéhosi smerovania sa mi zdá neefektívne.Máte podobnú skúsenosť? Vie niekto poradiť? Budem veľmi,vľmi vďačná.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.