Help for English

Cambridge CAE Self-study Student's Book

 

Dobrý den,

chci se připravovat na zkoušky CAE, a přemýšlím o koupi vhodných učebnic. Chtěla bych si pořídit Cambridge – Certificate in Advanced English ale nevím jestli je lepší investovat do novější verze třeba z roku 2014 nebo odkoupit starší levnější vydání někde v bazaru. Je v těchto učebnicích velký rozdíl? díky moc za odpověď~ :-)

Určitě si opatřete nejnovější verze, a to z důvodu změn v těchto zkouškách, o kterých byste již ale měla být informovaná, pokud se na ně chystáte. Blíže zde:

http://www.helpforenglish.cz/…kouskach-cae

Můžete se podívat přímo na článek o změnách ve zkoušce (FCE a CAE od ledna 2015) a posoudit, zda ty změny jsou pro Vás natolik významné, aby stálo za to investovat do nového vydání. V drtivé většině jde totiž pouze o úpravy kosmetické – zkrácení úloh a změnu jejich pořadí.

Dobry den jaky je rozdil mezi zkouskou IELTS a CAE? Kdybych si udelala tu prvni bude to srovnatelne s CAE? Dekuji

Ta prvni IELTS vyzaduji pri nastupu na univerzitu v anglii.je pry dost jednoducha a stoji jen 150 liber. Muze mit nejake vyuziti v cesku? A je na te urovni CAE? Poradte prosim

Porovnání IELTS a CEFR (tedy potažmo FCE, CAE, CPE) najdete např. zde
http://www.cambridgeenglish.org/…itutions.png
nebo zde
https://en.wikipedia.org/…sting_System#…
(nebo si do googlu zadejte třeba “comparison IELTS CEFR”).

Cambridge zkoušky testují jednu úroveň (např. FCE= zhruba B2, CAE=C1 apod.), kdežto u zkoušky IELTS můžete dle Vašeho výsledku dosáhnout od B1 do C2.
Pokud tedy člověk někde uvádí, že složil IELTS, je nutné zároveň říci, s jakým bodovým ohodnocením – jedině tak je jasné, jaké úrovně vlastně dosáhl.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.