Help for English

Stačí English Grammar in Use pro běžnou komunikaci?

Angličtinu mám moc ráda, ale žádné zkoušky skládat nechci. Bohatě mi stačí, když budu schopna si přečíst nějakou knížku, kouknout na seriál a dorozumět se v běžné konverzaci. Stačí mi na takovou běžnou konverzaci gramatika English Grammar in Use (modrá kniha). Jde mi čistě o gramatiku, vím že se z gramatiky nenaučím poslech a reading atd. Děkuji

pro nenáročnou komunikaci docela stačí. Pro komunikaci na úrovni, abych opravdu vyjádřila všechno, co chci, je potřeba hodně přitlačit na slovní zásobu. Knížky určené k procvičování gramatiky jsou záměrně tvořeny s jednodušší slovní zásobou B1 max. B2, aby neznámá slovíčka nebránila pochopení a procvičení gramatického jevu.

Děkuji. Ano to je jasné s tou zásobou. Šlo mi právě jen o rozsah té gramatiky.

pokud jde pouze o gramatiku, dobře zvládnutá modrá EG in Use je naprosto dostačující i pro pokročilou konverzaci a porozumění. Přeji hodně úspěchů, angličtina je skvělý koníček <3 :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.