Help for English

Cambridge alebo City & Guilds

Tento rok si plánujem urobiť certifikát na úrovni C1, samozrejme ako prvá možnosť pripadal do úvahy CAE, ale na našej škole sa tento rok otvára akreditované centrum inštitúcie City & Guilds, ktoré ponúka certifikáty (podľa mňa) na rovnakej úrovni a pritom za lacnejší peniaz a s rôznymi výhodami ako napr. mock-testy, výber termínu skladania skúšok a nahradenie maturity týmto certifikátom, navyše ak by som bol jediný v skupine na túto úroveň, náklady pre mňa by sa nezmenili a lektorku z Univerzity v Derby by som mal len pre seba 8-) .
Ide mi však o to, či sa mám uviazať tejto inštitúcii, keď som o nej takpovediac doteraz nepočul a nemá takú tradíciu ako Cambridgské certifikáty. Vyzerá lekom dobre, ale naučili ma, že ak niečo vyzerá až príliš obre, dobré to nebude a preto mám pochybnosti. Mohol by sa k tomu vyjadriť niekto, kto má skúsenosti s City & Guilds?

Certifikát by som chcel použiť na univerzite (ešte ale neviem akej – samozrejme jazykovo zameranej) a potom neskôr v zamestnaní, ide mi hlavne o ten rozsah použita a o to povedomie o tejto inštitúcii..

Taky se chystám na CaG, libí se mi možnost skládat zvlášt zkoušku z „pasivní“ a !aktivní" angličtiny, jinak to má uplně stejnou váhu a obtížnost jako Cambridge, jen to není v česku tak zname, protože se doted CaG zaměřovaly na jiné zeme

u toho CaG jak je to s platností certifikátu?
+jak je to s cenou? nějak jsem se k ní nedostal

Platnost by měla být neomezená. Ceny jsou uvedené na stránkách jednotlivých center.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.