Help for English

Jak se rozmluvit

 

Čau lidi, mám na Vás jeden dotaz. Angličtině se věnuji už docela dlouho a umím ji na celkem slušné úrovni, tím hlavně myslím psaní, poslouchání a čtení. Největší problém mám s mluvením a to hlavně díky tomu, že nemám až takovou příležitost anglicky mluvit. Máte nějaké doporučení, jak se v angličtině rozmluvit? Znáte nějaké webové stránky, kde najdu native speakera zdarma, který by se mnou volal přes skype? Díky za rady. A jak jste trénovali mluvení Vy?

Můžete to zkusit třeba na InterPals, ale podle svých zkušeností se native speakeři do mluvení přes Skype grátis s cizinci, které neznají, zrovna moc nehrnou, což se dá pochopit. Ale i u nás v Čechách (hlavně ve velkoměstech) žijí angličtí rodilí mluvčí, kteří se učí češtinu, takže tam je pak určitě šance větší. Nejjednoduší asi bude oslovit nějakého našince (známého, kolegu atd.) na stejné nebo vyšší jazykové úrovni a začít konverzace s ním.

Podívejte se také sem:

http://www.helpforenglish.cz/…-to-speaking

Píšete, že nemáte problém s psaním, pokud tedy napíšete stránku A4 „na jeden zátah“ pak se ničeho nebojte, jak se dostanete do reálné situace tak se rozmluvíte.

Přeložit větu je jedna věc, přečíst si článek a pak jej z hlavy převyprávět je druhá věc – pokud s tímhle máte problém, tak doporučuji knihu Book of Stories (já mám dvojku). Autor říká „it’s better to read one text a dozen times then read a dozen different texts once“.
Žena platí v kurzu cca 150kč/lekci a je jich tam 6, já 300kč za 60minut 1:1, co je vlastně levnější? Ono to není vůbec jednoduché abyste se díky té konverzaci zlepšoval. Až třetí „lektor“ (studentka!!!, předtím učitel angličtiny a pak poloviční rodilý) mi vyhovuje – dostanu předem materiály s tématem, celou hodinu hovoříme a na konci probereme, co jsem měl špatně (já hlavně výslovnost, předložky, kolokace apod). Další hodinu začínáme tím, co bylo minule špatně.

PS: já ještě předtím dělal „překlady vět“ viz můj příspěvek zde: http://www.helpforenglish.cz/…ajimave-weby
vy jste ale dál.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.