Lonesome jsem neznal, uz tedy znam Toto jsou super clanky. Kdysi jsem hledal rozdil mezi slovy GIFT a PRESENT, BOOTS a SHOES atd. Nikde jsem nenasel uspokojujici odpoved.
Komentáře k článku: ALONE vs. LONELY
Lonesome jsem neznal, uz tedy znam Toto jsou super clanky. Kdysi jsem hledal rozdil mezi slovy GIFT a PRESENT, BOOTS a SHOES atd. Nikde jsem nenasel uspokojujici odpoved.
Nikdy jste neslyšel Elvisovu píseň Are you lonesome tonight?
GIFT = převážně americká angličtina
PRESENT = převážně britská angličtina
Jinak jsou to synonyma ve smyslu “dárek”.
SHOES = jakékoliv boty
BOOTS = vysoké boty, holínky (AmE), kozačky
Jinak jsou to synonyma ve smyslu “dárek”.SHOES = jakékoliv boty
V angličtině je Kocour v botách “Puss in boots”. Moje dcera, která to zná pouze anglicky, říká “Kocour v holinách”, protože BOOTS zná hlavně z Peppa Pig, kde v nich skáčou v “muddy puddles”.
Tak s těmi boty mě to trošku dostalo, to jsem nevěděla. Super vysvětlení.
Jinak jsou to synonyma ve smyslu “dárek”.SHOES = jakékoliv boty
Já jsem Elvise nikdy neposlouchal Také jsem hledal rozdíl mezi slovy Scream / Yell / Shout. Dále např. Terrible / Horrible, Soldier / Trooper.
Já jsem Elvise nikdy neposlouchal Také jsem hledal rozdíl mezi slovy Scream / Yell / Shout. Dále např. Terrible / Horrible, Soldier / Trooper.
Rozdíly mezi Vámi uvedenými slovy najdete v každém výkladovém
slovníku.
Můžete se také podívat na
Jak
vyjádřit: vykřiknout, zašeptat, dodat…
http://www.helpforenglish.cz/…-vs-terrible
Ještě existuje vazba “let alone”, ale ta má myslím docela jiný význam, ne?
Ano, viz článek zde.
HFE prostě myslí na všechno
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.