Help for English

Past continuous

Prosím Vás, mám vybírat v následujícím cvičení Past simple nebo Past continuous. Správně má být:" arrived" a “ran” . Nešly by obě varianty říci i v průběhu? Nešlo by to říci jako, když vlak přijížděl a když jsem vystupoval běžel kolem mě muž? Nebo je to v průběhu úplná blbost. Díky moc.

When the train............ (arrive) at my station, I stood up and made my way to the doors. Then, suddenly, while I was getting off the train, a man..........(run) past me and stole my bag.

Zde jsou opravdu správně časy minulé prosté. Když se podíváte ZA tu mezeru, máte následující slovesa v PAST SIMPLE (stood up, made, stole). Už to Vám naznačuje, že doplňované sloveso nebude výjimkou.

Jedná se prostě o děje probíhající po sobě. Vlak přijel, já jsem si stoupl a vydal se ke dveřím. A když jsem vystupoval (past continuous – v průběhu toho vystupování), nějaký muž kolem mě proběhl a ukradl mi tašku (past simple – jednorázové činnosti, které do toho vstoupily).

Jak se tedy rozliší různé dvě situace?

Když vlak přijížděl do stanice, tak jsem vstal a zamířil ke dveřím.
Když vlak přijel do stanice, tak jsem vstala zamířil ke dveřím?

Ve druhé situaci jde opravdu jen minulý prostý.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 9 lety

Jak se tedy rozliší různé dvě situace?

Když vlak přijížděl do stanice, tak jsem vstal a zamířil ke dveřím.
Když vlak přijel do stanice, tak jsem vstala zamířil ke dveřím?

Ve druhé situaci jde opravdu jen minulý prostý.

Pokud přijížděl, tak by to průběhový byl. Ze zadání to ale není jasné a teoreticky to není ani důležité pro děj.

Právě, že mi přijde, že jde použít obě varianty. Je to z učebnice F2F. Proč tedy klíč připouští jen jednu? Celý článek začíná větou:

A strange thing happened to me while I was travelling home on the train yesterday evening.

Ale to asi na celé věci nic nemění. Děkuji

Pokud teprve přijížděl (ještě nepřijel), tak jste těžko mohl zamířit ke dveřím. ;-)

Proč ne, to tak ve vlaku bývá, ne?

Ja tedy vstavam, kdyz vlak prijizdi. Pokud bych vstala, kdyz uz prijel, tak by taky vlak mohl odjet. Takze se mi zda i lepsi varianta v pubehovem case.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.