Help for English

Časopis

 

Dobrý den, už umím trochu anglicky, někdy sleduji late night show v angličtině a učím se toho avšak bych chtěl rozumět víc a víc například prezidentské debaty atd. Je mi jasné, že už jsou to těžší témata a nepoužívají se tam výrazy, které slýcháme každý den ale chtěl bych se do takové fáze dostat.. Proto na Vás mám otázku jde si tady v České republice předplatit nějaký časopis, který píše striktně jen anglicky nebo mám číst zprávy na internetu? Rád čtu knihy tak popřípadě nějakou zajímavou anglickou knihu.

Budu rád za každý tip, kterým mohou zdokonalovat svoji anglickou řeč. Děkuji mockrát. <br/>

<br/>

Takové časopisy se v ČR (pokud vím) předplatit nedají, u nás v Praze se dají koupit na stánku, ale cena je poslední dobou dosti šílená.

Máte v podstatě dvě možnosti:

Předplatit si časopis v zahraničí. Existuje spousta webů, kde nabízí velký výběr, ale hledejte pozorně, protože ceny se dosti liší. Cena je i s dodáním do ČR (musíte vybrat možnost international) a je dosti vysoká.

Druhá možnost je předplatit si digitální verzi časopisu, která je určitě levnější, ale nemáte papír, jen digitální verzi, kterou otevřete v počítači, tabletu a možná i čtečce. Nicméně nečekejte, že půjde o zlomek ceny. I tady si nechají zaplatit.

Teď jde o to, jestli máte při čtení raději papír nebo počítač :-)

A půjde například v knihkupectví koupit kniha, která bude psána v angličtině?

Proč by nešla koupit kniha? To je něco jiného než periodika. Anglických knih se prodává dost. A to jak zjednodušená četba tak ta běžná. Jen se vyhněte “zrcadlovým” překladům (jedna strana anglicky, druhá česky).

Ale nevím, kde bydlíte. Možná u vás nemají moc výběr.

Ideální je navštívit třeba knihkupectví EnglishBooks, kde mají obrovský výběr a taky vám v případě potřeby jsou schopni dobře poradit.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jan Kůst vložený před 9 lety

A půjde například v knihkupectví koupit kniha, která bude psána v angličtině?

Také lze nakupovat na bookdepository.com. Platí se kartou a poštovné do celého světa je zdarma. Mám vyzkoušeno a mohu doporučit. Jinak lze využít i Amazon (je ale dražší poštovné). Na amazon.com se dají koupit i elektronické verze knih, nějaké jsou na výběr i zdarma.

Děkuji moc za názory..

Dcera si začala kupovat časopis Business Spotlight http://business-spotlight.ihned.cz/index.php?… , http://business-spotlight.magaziny.cz/ je to dvouměsíčník, dá se koupit v trafice, v Relay na nádraží, alespoň u nás v Hranících, stojí 240,– Kč. Je takřka celý v angličtině, v češtině je tam cca 20 vět – úvod před některými články. Sice do něj se zájmem nahlídnu, ale na mě je zatím moc náročný. Já si v trafice kupiji časopis Drive, ten je na úroveň A1-A2, pro mě zatím tak akorát. http://www.drive.fraus.cz/

Možná by se hodil i tento jazykový kurz, který vysílala ČT skoro tři a půl roku. Všech 882 dílů je v jejich archívu. Zde je link na první díl:
http://www.ceskatelevize.cz/…251000200703

Zeptejte se v knihovně, v naší okresní mají zhruba 3 metry knih v angličtině. Myslím knihy v originále, ne upravené výukové.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.