Help for English

Studium medicíny v UK

 

Zdravím, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o studiu ve Velké Británii, jaké máte vlastní zkušenosti. Nejlépe pak v oblasti medicíny. Je vůbec reálné se tam dostat, když asi nejsem génius s nárokem na spoustu stipendii? Co jsem si četla na internetu mě dost odradilo. Kromě stížností na školné, které mě taky trápí a tím pádem zvažuji hlavně univerzity ve Skotsku, hodně lidí tvrdí, že úroveň medicínského vzdělání v UK je dost nízká, a doktory z českých škol vynášejí do nebe. Přitom v žebříčku univerzit jsou ty české v porovnání s britskými dost nízko. Co se týče přímo mého případu: jsem v druhém ročníku zdravotnického lycea (typ gymnazijního studia se zaměřením) a již od základní školy plánuji studium medicíny. Anglicky se učím jako většina lidí od druhé nebo třetí třídy základní školy (nepamatuji si přesně). Ale se vší skromností si myslím, že v porovnání s mými vrstevníky, kteří se učí anglicky stejnou dobu, mám angličtinu lehce nadprůměrnou. Hlavně díky tomu, že ji používám denně, můj přítel neumí česky, a přestože to není rodilý mluvčí, touto cestou jsem se naučila nejvíce. V naší škole je od příštího roku možnost přípravy k testům FCE, ale se souhlasem mojí profesorky angličtiny se hodlám připravovat k testu CAE. Nemám obavy ze stesku po domově a ani jazykové bariery. Samozřejmě je mi jasné, že nejsem žádný jazykový mistr a po nástupu ztratím všechny iluze. V rámci mého středoškolského studia mám i hodiny odborné zdravotnické angličtiny, ale nevím do jaké míry mi to může pomoci. Vím, že to byl velice vyčerpávající výklad, ale budu opravdu nadšená pokud mi někdo pomůže. Předem díky.

pár poznámek:

  • studium v zahraničí je skvělá věc určitě do toho běž
  • zbytečné studovat v uk když to jde jinde bez školného
  • cae co vím tak stačí na bakaláře snad všude, kamarádka šla hned po gymlu na st. andrew ve skotsku a fce stačilo (tuším že je to nejlepší uni ve skotsku)
  • žebříčky jsou zavádějící

celkově podle toho co píšeš věřím, že na to máš, ono to chce plánovat dost dopředu a ty jako druhačka tu možnost máš.

v nejhoršm případě zkusíš rok jinde a vrátíš se studovat do čr, a i tohle se mi zdá jako výhra – rok pryč ve světě ti dost dá :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.