Help for English

CAE Reading&UoE za 1h 30 min - dá se to vůbec stihnout?

Ahoj, zajímají mě vaše zkušenosti z praxe. Dělali jste nebo připravujete se na zkoušku CAE? Včera jsem otevřela Sample Papers a byla jsem zděšená, co všechno se konkrétně v části Reading&Use of English musí stihnout. Můj dojem je takový, že za hodinu a půl je třeba stihnout v podstatě tolik co dříve, jen ubylo pár otázek. Můj názor je ale takový, že pokud musíte přečíst stejně dlouhý článek jako dříve, je přeci uplně jedno, jestli máte najednou o jednu otázku míň, ne? Prosím, podělte se o své zážitky, zkušenosti, popř. tipy. (Mám trochu dojem, že to můžu rovnou zabalit.) Děkuji moc. :-)

A už jste si to zkoušela udělat? Ono to není tak, že vzali Reading a UoE a nechali tomu stejný čas. Úpravy se dělaly a abych pravdu řekla, tak jsem moc dobře nechápala, proč bylo UoE a Reading zvlášť, když se jednalo o velmi podobná cvičení. Zkuste si nějaké cvičně udělat a uvidíte, že to nebude tak hrozné. Jak již bylo mnohokrát řečeno, prvotní věc při této zkoušce je to, jak na ni. Zde prostě pouhé vědomosti nestačí – musíte vědět, jakým způsobem si s jednotlivými částmi poradit – jak šetřit čas a co se od vás očekává. :-) Hlavu vzhůru!

Já jsem na ty změny už koukala a i přesto, když vezmu poměr čas a počet úkolů, tak mi to přijde strašně málo času (a to nemluvím o tom příšerným zanášení odpovědí do archu, kde vždycky gumuju jako blázen). Ale s budíkem a se vším všudy jsem to ještě nezkusila. Provedu zítra. :-)

Co se týče předchozí verze, tak tam jsem vždycky měla hodně rezervy na UoE a při čtení jsem pomalu nestíhala poslední úkol. Mně to příjde trochu nešťastný způsob krácený času a kombinace Reading a UoE se mi taky dvakrát nelíbí. Ale co – kvůli mě to v tý Cambridgi nezmění. :-) Jsem zvědavá, jak to zítra dám.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.