Help for English

Slovnik

Dobry den,

jaky si myslite, ze je nejepsi slovnik? Potrebuju maly kapesni slovnik, ale kvalitni. Diky za pomoc :-)

Malý kapesní slovník není nikdy moc kvalitní…

idealny je slovnik v mobile, vzdy poruke a rychlejsi a kvalitnejsi ako hocijaky vreckovy slovnik

Moje predstava je sehnat anglickou variantu slovniku od nemeckeho nakladatelstvi Langenscheidt.
Co sem se dival, tak mi prisel celkem dobry slovnik od nakl. Finder (zeleny obal). Co si myslite o nem? Ostatni mi prisly dost spatny :-(

slyšela jsem chválu na slovníky nakladatelství Fraus

To caesar: na cesty používám kapesní od nakladatelství Lignea, docela se mi zamlouvá, i díky hmotnosti. Uznávám, že to není to pravé kriterium:-).
Slovníky od Findera nemá moc v lásce česká unie překladatelů (vytýkají jim výběr hesel); je otázka, jestli to je problém i u těch kapesních verzí, kde se vejde minimum hesel.
Nedoporučuju kapesní od Fragmentu (děsný přepis výslovnosti) a Computer Press (v jejich slovnících jsou chyby typu sheep, pl. sheeps…).

Jako první pomoc používám také Lingea – kapesní slovník.
Mobilní slovníky jsou pro mne neznámá a ani nevím, jsk je používat. Nechce se mi platit za další službu. Ale jak tu čtu chvály na slovníky v mobilu, to by se mi líbilo, ale nehodlám se upisovat na jakýkoli tarif

Diky moc za info.
Mrknu teda na Lingeu a Frause. Ikdyz, pokud muzu posuzovat Lingea slovnik NJ-CJ, tak to neni zadna slava. Pry najimaji studenty nemciny jako korektory :-(

To nevím, ale ten Lingea – kapesní slovník – je jak říkám moje první pomoc. Jen když potřebuji nějaké slovíčko.
Frause mám větší slovník, a jsem s ním spokojená, protože tady jsou i příkladové věty a další vysvětlení.
V PC slovnících jsem si vybrala Lingea Lexikon 5 tam je výhoda, že je to překladový i výkladový slovník – Děkuji Romanu Svozílkovi, který mne o tomto elektronickm slovníku informoval Takže jsem vybavená. Na cesty, doma, v případě že nefunguje internet, nebo pracuji bez počítače, pokud jsem u počítače Lingea Lexikon 5 mám na počítači ve zmenšené verzi, takže můžu hned vědět co potřebuji.

To mate pravdu, Lingea Lexikon 5 take pouzivam, se opravdu supr :-)
Chystam se ted do zahranici a presto, ze jsem vzdycky male slovniky zavrhoval, jsem nucen si ted nejaky poridit. :?

Za mobilny slovnik netreba platit ziadne tarify. jednoducho ho nainstalujete a pouzivate. Na vyber su platene aj bezplatne verzie.

Jako slovník v mobilu používám tento – http://www.kodi.cz/cz/about.xhtml . Je v něm poměrně velká slovní zásoba i fonetický přepis. Jako rychlá pomůcka v nouzi je poměrně dobrý. A navíc funguje téměř ve všech telefonech:).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.