Help for English

Discursive essay

 

Dobrý den, ráda bych vás požádala o radu. Do školy máme napsat discursive essay na téma Výhody a nevýhody mého studijního oboru. Učitel nám k tomu řekl pouze to, že nemáme používat první osobu, ale je to vůbec možné? Nikdy jsem discursive essay nepsala. Můžete mi prosím uvést příklady vět, které mám používat, abych se vyvarovala první osobě a jaká další slovíčka a fráze jsou vhodná a jaká nikoliv a také jaká jsou pravidla pro psaní takovéto eseje? Mnohokrát všem děkuji.

Dobrý den, v takového eseji si vlastně vyberete určité stanovisko a to se snažíte argumenty podpořit – např. váš obor je perspektivní a stojí za to ho studovat jelikož toto studium přináší řadu výhod (nevýhody zmíníte v druhé plce abyste dala slovo i druhé straně). Ke struktuře: úvod by měl být zajímavý a měla byste uvést, zda vidíte více ne/výhod nebo to chápete vyváženě; v samotné stati píšete jednotlivé důvody a každý z nich musíte rozepsat a podpořit (třeba příkladem) – vyberte 4–6 to stačí; na konec je dobré opět zdůraznit, zda vám obor přináší více pozitiv/negativ. Úvod: It is difficult to see how anyone can approve of bungee-jumping. / Bungee-jumping is a subject about which people hold strongly contrasting views. (nebo citujte něčí názor) Stať: první osobě se úplně nevyhneš, ale dá se to minimalizovat. Určitě využij “There is / are…” “Friends / Scientists / Schoolmates / Authorities claim / argue/ say that…” “In spite of the claims of my best friend about…” “It is argued by…that” ale určitě bych šla do frází “One of my mein reasons for saying this is that…” “I believe that…” Nezapomeň používat propojení typu: on the one hand/other hand; moreover; in addition; in conclusion; furthermore; likewise; similarly; without doubt/question; however; on the contrary; therefore; in brief; as a result.....

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.