Help for English

Get somebody involved

 

Hezkou neděli a první jarní den Vám všem :)
Narazil jsem na větu “5 ways to get children involved in the kitchen.” kterou bych přeložil jako “Pět způsobů jak zapojit děti v kuchyni.”. Nějak jsem ale nepochopil význam slovesa get v kombinaci s involved. Jakou funkci get ve větě plní? . Mohu poprosit další příkladové věty s get sb involved? Pročetl jsem si článek http://www.helpforenglish.cz/…-sloveso-get ale nevím, do jaké kategorie toto spadá. Napadla mne akorát změna stavu čili get + příčestí trpné. Jenže jak jsem tak pochopil, tak slovíčko involve již v sobě tu samotnou změnu stavu má bez toho, aniž by se před něj muselo vkládat get. Proto mi není jasné proč v mém případě je uvedeno s get?
Moc Vám děkuji za pomoc.

Děkuji Vám za odkaz na užitečný článek, ale nějak mi význam “dát si něco udělat/nechat si něco udělat” nesedí do té mé věty. Mohu poprosit o upřesnění?

Měl jsem za to, že v mé větě get má význam změny stavu. Ale zase na druhou stranu samotné involve již změnu stavu v sobě obsahuje.

Bral bych to jako celé spojení GET INVOLVED, do kterého je vložen předmět…
http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…ish/involved?…

Děkuji.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.