Help for English

Slovní zásoba - filmy, seriály apod.

 

Ahoj. Docela by mě zajímalo, jestli je tu někdo, kdo má takovou slovní zásobu, že zvládne zhlédnout většinu filmů, aniž by narazil na slovo, který nezná. Já osobně mám docela dobrou paměť na slova a každý den se jich naučím v průměru 10 nových, ale přestože svojí slovní zásobu neustále každý den rozšiřuju a dokážu v angličtině vyjádřit téměř cokoliv, tak při každým filmu stejně narazím minimálně na 20 slov, který neznám a téměř vždy se jedná o slova, který bych dokázal vyjádřit jinak. Někdy mi přijde, že v angličtině existuje snad sto různých synonym pro každé slovo…

Jak to máte vy? Co třeba vy nejzkušenější angličtináři s úrovní C2, také narážíte každý den na nějaká slova, která neznáte?

Na neznámá slova narážím neustále a podle mne je to pro nerodilého mluvčího TTT naprosto přirozená věc. Kolikrát ani nejde o kdovíjak odborné termíny, ale obyčejné věci, které potřebuji říci – chlebová patka, šátek, mřížka, peřináč, sešívačka…
Je samozřejmě rozdíl mezi pasivní a aktivní slovní zásobou, člověk rozumí daleko více slovům, než je schopen sám vyjádřit.

Já mám přírůstek slov průměrně 5–10 denně, vždy když na jendo narazím tak si ho zapíšu do poznámkového bloku a napíšu význam v češtině, a až počet naučených slovíček asi po 4 dnech dosáhne 30–40, tak si je opakuju dokud je neumím a pak to vymažu a takhle dokola. A bohužel, stává se mi to samé, při jednom dílu seriálu nebo při jednom filmu se jich naučím tak 10, ale jak kdy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.