Help for English

testy SAT a TOEFL

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nevíte, jak se na tyto testy připravit. Jsem v druháku a chtěla bych na americkou univerzitu. Anglicky se domluvím, ale když jsem koukala na ukázky těch testů tak vůbec nevím, jak se na takovouhle úroveň angličtiny dostat. Nevíte někdo o nějakých kurzech nemůžu si bohužel dovolit odcestovat do zahraničí, takže u mě připadá v úvahu pouze ČR. Potřebuji rady…

Dovolím se vetřít do tohoto vlákna, abych nemusel zakládat nové.

Zajímalo by mě, zda-li v zahraničí (ať už univerzity nebo imigrační orgány-v případě žádostí o víza) berou CAE zkoušky na stejné úrovni jako TOEFL nebo je nutné si následně udělat i TOEFL zkoušku, byť bych měl úspěsně složenou zkoušku z CAE(např. C1).

Zalezi na zemi, ale z vlastni zkusenosti ti muzu rict, ze v Severni Americe CAE ani neznaji/neuznavaji. V US vetsinou TOEFL/IELTS a v Kanade hlavne IELTS/pripadne mistni CELPIP.

Podle stránek Cambridge English tam univerzity zkoušku CAE uznávají:

http://www.cambridgeenglish.org/…-abroad/usa/

Zalezi urcite na skole. Ja to pisu z vlastni a vetsinove zkusenosti. Problem je, ze CAE nema omezenou platnost. IELTS/TOEFL academic ma platnost 2 roky tusim. A i kdyz by nekde brali CAE, tak urcite ne starsi 2 let.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.