Help for English

Uživit

Dobrý den,

chtěl bych požádat o radu s použitím slova “Uživit” v angličtině. Ve slovníku jsem si vyhledal, že se to dá vyjádřit slovy “support”, “maintain” nebo “keep”, ale je to pro mě trochu zmatečné.

Když bych například chtěl říct větu ve smyslu “Tato práce mě už neuživí”, které z těchto slov by bylo nejlepší použít? Možná, “This job can't support me anymore”? Ale vážně si nejsem vůbec jistý. Nejsou mi úplně jasné rozdíly mezi těmito slovy, nebo jsou to synonyma a tudíž je jedno, které použiju?

Děkuji moc za všechny příspěvky

To SUPPORT by asi šlo jako jediné, zbylé výrazy nedoporučuji používat… Jsou to klasické, slovníkové pojmy, které v běžné konverzaci nejsou časté… Bohužel zvykem studentů je právě takováto slova naprosto běžně používat, a znemožňovat tak sebe a odrazovat posluchače… :). Ale to bych zaběhl někam jinam…

Osobně bych za jednu z nejpoužívanějších variant považoval frázové sloveso GET BY (I can´t get by with this job anymore).

EDIT: KEEP naopak většině lidem skoro “nařizuji” používat, ale rozhodně ne v tomto významu…

Support bych takto rozhodně nepoužil. Možná “I can't support myself with this job.”, to jo.

Já bych ale řekl: “There's no way to make a (decent) living with this job.”

nieco s make living by neslo? aha, je tu uz podobne

Děkuji. Takže, jestli jsem to tedy správně pochopil, tak ‘support’ nelze použít ve smyslu, jako že mě ta práce neuživí “the job won't support me”. Lze tedy support použít jen, pro životná podstatná jména? Když např. někdo neuživí někoho atd.? Př. I can't support myself" He can't support himself?

Děkuji

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.