Help for English

Přijímačky Pardubice

Dobrý den. Chtěla bych tento rok zkusit přijímací zkoušky na Univerzitu v Pardubicích obor Anglický jazyk. Prosím můžete mi doporučit nějakou literaturu,jak se na zkoušky co nejvíce připravit ? Jak se mám naučit přepis vět „key ford transformation“ ve kterém často chybuji ? Moc předem děkuji za odpověď. Vaše stránky jsou úžasné a velmi moc pomáhají pilným studentům angličtiny :)

Budu se také tento rok hlásit do Pardubic, snad to vyjde. K přípravě používám Destination C1/C2. Když to stihnu, budu pokračovat ještě v Ready for CAE, ale priorita je zatím Destination. Myslím, že je to dobrá příprava. Cvičení je tam mraky. Největší obavy mám z reálií. Ty se mi nejhůř učí.

Budeš se taky hlásit na obor AJHP nebo na učitelství?

No chci na učitelství..ale potřebuju ještě velkou přípravu. Reálie neřeším, ty nějak zvládnu z nich mám nejmenší strach. Uvidim no :)

Já jsem zase v poslední době zjistil, že mi dělají problémy Reading testy. Sice knihám v originále rozumím bezproblému, ale potom v testu nasekám zbytečné chyby. Nejlepší mám ale UoE. Co jsem si dělal včera FCE test, měl jsem přes 90 %, takže musím teď hlavně ten reading no.

Ale Destination si určitě kup, je to skvělá kniha. Jestli ji teda ještě nemáš. Projel jsem B2, teď dělám C1C2

Na stránkách Macmillan jsou určitě ukázky z knížky.

Děkuju moc určitě se na to mrknu. :)

Času je ještě dost na přípravu. Za předpokladu, že přijímačky budou 13. a 14. června, je to za 245 dní :)

Určitě doporučuji připravovat se podle materiálů na FCE a až to budete mít zvládnuté, tak na CAE (jen tak pro jistotu). Některé úlohy jsou jiné, než u FCE, ale myslím, že obecně by potom člověka nemělo nic překvapit.

Nemáme v přijímačkách SPEAKING ani WRITING, navíc máme reálie, literaturu a kulturu anglicky mluvících zemí. Na to je dobré mít alespoň trochu přehled o anglo-americké literatuře, zeměpise, historii a trošku i současné politické situaci.

KEY WORD TRANSFORMATION – tyhle testy obecně testují hodně věcí najednou, od gramatiky po slovní zásobu a jen težko radit. Ale když si to budete zkoušet na hodně FCE testech, uvidíte, že některé se docela často opakují, jsou založené na stejném principu apod. Trocha cviku s FCE testy tedy určitě prospěje.

to McKay: taky sekám chyby v readingu, špatně se někdy soustředím, hold i když tomu všemu většinou rozumím, tak to správně vždycky nemám :-(

Sice nedělám přijímačky na Univerzitu v Pardubicích, ale na Filozofickou fakultu v Plzni obor Cizí jazyky pro komerční praxi (kombinace angličtina – ruština). Ráda bych přípravu na přijímačky skloubila i s přípravou na FCE. Proto jsem se chtěla zeptat zda tato příprava je dostačující a zda bych měla ještě něco vylepšit: Gramatiku se učím z knihy English Grammar in Use, dále používám učebnice First Certificate Practice Tests, Grammar and Vocabulary for First Certificate a ještě Cambridge Vocabulary for First Certificate. Dále se snažím číst, poslouchat podcasty a samozřejmě komunikovat. Mám ještě něco přidat nebo si myslíte to bude dostačující?

POkud v Plzni nemají kuturně-historický přehled,tak by to snad mělo stačit.. :)

No vidíš, na to jsem se taky chtěla zeptat, kulturně-historický přehled tam je taky (ale asi tak cca 5 otázek, ale i tak). Potřebovala bych doporučit nějakou dobrou přehlednou knížku na tuto problematiku. Pokud budete znalí tak i kulturně-historický přehled na ruštinu :-)

K získání kulturního přehledu o anglických zemích jsem si koupil knížku Reálie Anglicky Mluvících Zemí od nakladatelství Fraus (2007). Výklad je přehledný, jednoduchý, snad i snadno zapamatovatelný.

http://www.englishbooks.cz/…ch-zemi.html

Můžu i několik stránek ofotit a poslat emailem na ukázku.

To Majulis: Teď jsem nastoupila do prvního ročníku na obor, na který se chceš hlásit – dokonce ve stejné kombinaci:-) Jestli opravadu budeš celou dobu dělat to, co píšeš, tak každého strčíš do kapsy:-) A dokonce i když polevíš tak se určitě dostaneš:-) (Tím tě, ale nenabádám k menší píli:-)) Přijímačky nebyly až tak těžké. Aj 25 otázek Rj taky a Čj 10 tj. dohromady 60 otázek a asi 50 minut na vše. Je pravda, že to moc času nebylo. Musela jsi z aj i rj číst poměrně delší texty. Ale zvládnout se to dá. S těmi reáliemi to nebylo tak horké. Pokud budeš chtít ještě něco vědět, klidně se ozvi:-)

To Barča Slámova: A ty jsi také v Plzni? A jak se ti tam líbí? Já už jsem dva roky po maturitě. Po maturitě jsem to zkoušela ale nedostala jsem se (je ale pravda, že jsem se tolik neučila :-) ), takže už vím jak ty testy vypadají. Největší problém mám ale s ruštinou. Učila jsem se jí rok na základce a od té doby jsem ji neměla. Takže se jí teď učím jako blázen. Sice není nějak extra těžká a možná bych přijímačky vzládla, ale bojím se, že budu mít problém abych to tam zvládala. No uvidíme, zkusím pro to udělat všechno :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.