Help for English

Nepřestávej větrat ty místnosti !

Hezký den Vám všem.
Lze použít níže uvedenou větu v kontextu rozkazovací věty, kdy od dotyčného požaduji, aby nepřestával větrat čili “Větrej dál!”?

Věta: Keep (on) airing (those/the) rooms!

Popravdě jsem na google nenašel příliš shod a tak si říkám že to nebude to pravé ořechové. Zase na duhou stranu se keep doing sth = nepřestávat s činností. Pokud to takto lze použít, můžete prosím uvést příklad kdy by se před rooms použilo those a kdy the?
Děkuji Vám

1. Chválím za použití KEEP s ING tvarem :)
2. Ta věta je úplně v pořádku, neberte takový ohled na vyhledávání Googlu
3. Zde by nejspíš stačil ten určitý člen, THOSE by odkazovalo na “ty, támhlety” místnosti (vzdálenější od mluvčího)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 8 lety

1. Chválím za použití KEEP s ING tvarem :)
2. Ta věta je úplně v pořádku, neberte takový ohled na vyhledávání Googlu
3. Zde by nejspíš stačil ten určitý člen, THOSE by odkazovalo na “ty, támhlety” místnosti (vzdálenější od mluvčího)

Slova THAT / THOSE jsou v takových případech běžně používána jako synonyma k THE.

Jinak mně osobně by lépe znělo: Keep the rooms aired.

Děkuji Vám za komentáře. Právě, že jsem se zpočátku rozmýšlel, zda to nenahradit větou, kterou uvedl Franta, protože mi taktéž zněla lépe, ale nakonec jsem se rozhodl pro to “keep (on) airing”, byť mi to zní prostě zvláštně. Každopádně děkuji za pomoc.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.