Help for English

Pomoc s pochopením věty

Zdravím :). Chtěla bych vás požádat o radu ohledně pochopení významu věty: “He doesn't know his history.” Věta se ke mně dostala bez kontextu. Díky moc za všechny nápady :).

Raději jsem si dohledala kontext, takže doplňuji. Má se jednat o negativní kritiku nějakého člověka, který má “znalosti a jejich předávání v popisu práce”. Za větou “He doesn't know his history.” následuje, že ten člověk dokonce nemá ani ty obecné znalosti, které by pro svou práci měl mít. Napadá mě, že to bude “neví vůbec nic”, “neví ani nic o sobě” či něco takového.

Dobý den,

věta “He doesn't know his story” znamená “Nezná svůj příběh”. Mě třeba napadá, že to může být myšleno, jako, že nezná svůj život, nebo něco o svém životě, něco co se událo v jeho životě. Jako že nezná nějakou část nebo rovnou celý svůj život :-) Samozřejmě bez kontextu se to nedá s jistotou přesně určit, kdyžtak ať mě opraví někdo zkušenější :-)

Snad to pomůže

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Václav Luks vložený před 8 lety

Dobý den,

věta “He doesn't know his story” znamená “Nezná svůj příběh”. Mě třeba napadá, že to může být myšleno, jako, že nezná svůj život, nebo něco o svém životě, něco co se událo v jeho životě. Jako že nezná nějakou část nebo rovnou celý svůj život :-) Samozřejmě bez kontextu se to nedá s jistotou přesně určit, kdyžtak ať mě opraví někdo zkušenější :-)

Snad to pomůže

V původním textu je: HIstory

Odkaz na příspěvek Příspěvek od twilight vložený před 8 lety

V původním textu je: HIstory

Aha, tak to jsem se přehlédl :-) Omlouvám se

Já bych to chápal podobně jako vy. Neví nic o své vlastní minulosti (natožpak o něčem jiném).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.