Help for English

Nakupování na Amazon.uk

 

Dobrý den.Rád bych si objednal dvd z amazon.Dají se v české republice sehnat dobíjecí kupóny nebo budu muset platit kartou ?Děkuji

Jaké dobíjecí kupony máte na mysli?

Platit kartou bych se nebál.

O nakupování DVD na Amazonu tu máme podrobný článek.

Díky.Já jsem si v Německu kupoval dobíjecí kupóny pro amazon.de v hodnotě 25,50,100 euro.Jsou běžně k dostání na čerpacích stanicích,v dro­gerii.Několikrát se mi stalo že zboží z Anglie nebylo možné doručit.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od frankens vložený před 8 lety

Díky.Já jsem si v Německu kupoval dobíjecí kupóny pro amazon.de v hodnotě 25,50,100 euro.Jsou běžně k dostání na čerpacích stanicích,v dro­gerii.Několikrát se mi stalo že zboží z Anglie nebylo možné doručit.

Přiznám se, že o dobíjecích kuponech nic nevím, ale je to asi dáno tím, že Amazon operuje kromě Ameriky a Británie třeba i v Německu, ale v Česku nikoli (že tu mají sklady je sice fajn, ale jinak na nás kašlou…)

Pochybuji tedy o tom, že se tady dají sehnat. Jinak ale platit kartou doporučuju. Určitě napište, co vás od toho odrazuje, třeba dovysvětlím.

Pokud jde o to, co lze a nelze do Česka doručit, mám k tomu toto:

Amazon má v podstatě dvě části – klasický Amazon se svými sklady a pak tzv. market place, tedy taková tržnice. Podrobnosti najdete v tomto článku, kde píšu o britských webech, které dováží zboží i k nám.

Na jejich tržnici bohužel většina obchodů do Česka zboží nedovází a když tak za strašné poštovné. Zboží přímo od Amazonu k nám sice dováží, ale je to rok od roku horší (stále více a více položek má poznámku o nemožnosti dodání do ČR). Podotýkám, že to nesouvisí s Brexitem, je to totiž trend posledních dvou let.

Když jsem oslovil Amazon, psali, že to bude lepší, ale opak je pravdou. Je paradox, že tu mají sklady, ale spoustu položek sem nedovezou.

Vy jste ale původně psal o DVD a ty k nám ale dováží myslím běžně. Teda pokud je to prodej přímo Amazonu a ne market place (viz odkaz na článek výše).

Pokud se bojíte zneužití platební karty, lze použít postup který používá mnoho lidí včetně mě – pro placení na internetu máte zvláštní kartu, na kterou si peníze pošlete vždy pouze před internetovou transakcí a jinak je účet prázdný.
Účet si lze založit a udržovat u některých bank zdarma nebo za téměř nulový poplatek.

Děkuji.To jsou velmi detailní odpovědi.Poradím se v bance.Chtěl bych také časopisy typu Epocha,21.sto­letí,o histori­i,o psychologi­i.Našel jsem http://www.greatdigitalmags.com/ Ty lze objednat přes amazon.uk.Preferuji tištěné.Možná znáte něco lepšího ?

Ten odkaz je na digitální verzi časopisů do Kindle zařízení.

Papírové předplatné časopisů na Amazonu koupit nejde, ale když si v googlu zadáte třeba “magazine subscription uk”, najdete mnoho odkazů, třeba tento.

Můžete si objednat levnější elektronickou verzi do jakéhokoli zařízení nebo papírovou. Nevýhoda je v tom, že cena u papírové verze je poměrně vysoká, protože musíte zvolit cenovou nabídku international, a tam navíc bohužel neplatí ani žádné akce, které normálně v UK máte (třeba 3 vydání za libru na vyzkoušení apod.)

Možností je ale hodně. Pokud jde o to placení kartou, rozhodně bych se toho nebál, a když tak můžete využít Frantovu radu nebo se zeptat v bance.

Rozhodně ale doporučuju přečíst si ty články, na které odkazuju výše.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.