Help for English

Jak studovat v zahranici

 

Zdravim, nejsem zacetecnik, nicmene k dokonalosti mam daleko. Jsem nyni uz pres mesic mezi rodilymi mluvcimi a pripada mi, ze to se mnou jde od desiti k peti. Nezabira kazdodenni konverzace, sledovani filmu v originale s tiulky, cteni novin apod. Zacinam mit anglictiny pokrk, ale to nejde, nemam s kym si ppovykladat v rodnem jazyce.

Mate nekdo nejaky zivotabudic, taktiku na co se zamerit? Treba neskakat od jednoho k druhemu apod? Nejaky system?

Diky

Prostě vydrž a nevzdávej, studoval jsem rok v zahraničí – někde na levlu B2-C1… A i tak to byl očistec, a záleží co studuješ… pak přibude i brutalní slovní zasoba… No musí se prokousat… Vydrž… Za půl roku budeš jako ryba ve vodě… za rok to budeš mít v paží :)

Dík za povzbuzení, je mi jasné “vyděržaj pionier”. Jsem v US a ta jejich mluva je tedy něco. Je nas ve třídě z několika statů Ameriky, Anglie a Austrálie, ta je nejhorší. Jakž takž se soustředím na US English a zvykám si, ale ostatní státy si jdou nějak mimo mě. V zápalu boje mrvím gramatiku, bo posílen z domova poučkami a správnou “slovotvorbou”, zapomínám již znalé slovíčka, ale pevně doufám v lepší zítřky.

Jojo, taky jsem se teď přesunul zase jinam, naštěstí se teda nestřétavam s tak zlověstnými přizvuky, mimo indického přizvuku. No přeji gud lak.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.