Help for English

duties X responsibilities

Zdravím, potřebuju poradit jaký je rozdíl když mám u popisu práce napsáno job duties a job responsibilities ( v překladu obojí znamená to stejné-povinnosti,zá­vazky,příp.úko­ly v zaměstnání), já v tom také rozdíl nevidím,ale u každého je napsaný jiný popis. Děkuji za odpověď

Možná by pomohlo, pokud byste sem dala i ten popis, co je u toho… Je možné, že to je nějaké specifické rozdělení toho podniku…
Teď budu střílet od boku :), ale mohlo by to být tak, že responsibilities je širší pojem než duties – duties by mohly zahrnovat jen ty konkrétní úkoly, které tam máte mít na starosti, a responsibilities budou veškeré věci, za které jste zodpovědná, takže i ty mimo Vaše duties

Řekl bych Job duties – to co jste povinná dělat, za co budete dostávat peníze a responsibilities – to co jste povinná dělat, abyste mohla dělat vaše “duties” Ale to jen tak uvažuji.

Souhlasím s Danielem. Pokud třeba vaše pozice bude vedoucí recepční (když je jich na recepci víc a střídají se), tak vy sama třeba budete taky vykonávat práci v pozici recepční (duties), ale zároveň budete zodpovědná za práci i ostatních recepčních (responsibilities).

Děkuji za odpověď, asi to bude tak jak říkáte.Z násle­dujícího příkladu jsem to také pochopila tak, že ty duties je vlastně soupis náplně práce, tedy co budu v práci vykonávat a responsibilities je jinými slovy to, za co budu odpovědná z těch duties.

Př. Accountant Job Responsibilities: Provides financial information to management by researching and analyzing accounting data; preparing reports…

Accountant Job Duties: •Prepares asset, liability, and capital account entries by compiling and analyzing account information. •Documents financial transactions by entering account information. •Recommends financial actions by analyzing accounting options.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.