Help for English

Zdokonalení se v angličtině - kde začít?

 

Bývala jsem zhruba na úrovni B2 (hodnotím ze zkušebním testů FCE). Pak ale přišlo těžké studium, no prostě angličtina šla na pár let stranou. Ráda bych se teď zase zlepšila, ale nějak nevím kde začít, když už moc přesně nevím jakou mám úroveň. Předtím jsem dost mívala problém, že jsem docela zvládala testy na FCE, ale nebyla jsem moc schopná angličtinu používat a domluvit se v běžných situacích. Mám si koupit nějaké kurzové učebnice, podle kterých pojedu? A jakou byste mi doporučili pro samostudium. Samozřejmě k tomu čtu také knížky a snažím se poslouchám, ale asi mi chybí ty základy, ta kostra, nebo já nevím. Budu moc ráda za jakoukoli radu, děkuji

Nebo mě ještě napadlo místo té kurzové učebnice koupit učebnici gramatiky, pak nějaké knihy slovní zásoby a do toho číst a poslouchat. Nevím co je lepší. Ještě jsem se chtěla zeptat, myslíte učebnice pro přípravu na certifikát jako třeba Objective, Ready for… jsou podobné jako učebnice kurzové? Nebo z obou dostanu jiné znalosti? Děkuji

Kurzové učebnice jsou určené pro kurz, tzn. že hodinu vede učitel. Záleží na tom, jak ta kurzová učebnice vypadá – to by chtělo si prostě zajít do knihkupectví, nejlépe nějakého specializovaného (jestli to máte blízko do Berouna, jeďte rozhodně tam, poněvadž vám i poradí), kde si budete moci ty učebnice prohlédnout.

Jde o to, co vlastně potřebujete. Chcete se připravovat na nějakou zkoušku? K tomu slouží právě ty učebnice zaměřené na přípravu ke zkoušce. Chcete zjistit, jakou máte úroveň? Udělejte si orientační test (např. zde). Chcete si samostudiem zlepšit svou angličtinu? V tom případě můžete sáhnout buď po Murphym nebo Azar popřípadě Grammar Builder – záleží jen a jen na vás, co vám vyhovuje – každý se učíme jinak.

Co se mně moc líbí, je řada Reading Explorer – budu jí recenzovat tady na HFE. Jsou to kapitoly s videem, článkem a cvičeními.

Určitě pokračujte ve čtení, jen možná když narazíte na něco, čemu nerozumíte, pátrejte po tom, co to je. Já osobně jsem se toho nejvíc naučila, když jsem hledala odpovědi na “prkotiny”. Good luck!

Moc děkuji. No chtěla bych se zlepšit obecně. Tak právě nevím jestli je lepší jet podle nějaké te kurzové učebnice anebo se zvlášť učit gramatiku a slovíčka dle jednotlivých materiálů a do toho číst, poslouchat, mluvit atd.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.