Help for English

kulturní přehled

 

Ahoj..tento školní rok se chci hlásit (mimojiné) na UPOL na anglickou filologii, kde je součástí přijímacího testu oddíl nazvaný culture..jsou tam otázky o různých anglických lit.autorech, historických událostech, hudbě, politice, prostě docela širokej záběr..nevíte někdo o nějaké knížce (nebo více knihách) co by mě na tohle dokázaly připravit? dík za odpovědi

Například kniha „Britain“, autor James O´Driscoll, s podtitulem The country and its people: An introduction for learners of English. Tuhle knížku mám od roku 1998, poprvé vydáno v roce 1995, takže už je to publikace starší, určitě se v Británii v některých oblastech hodně změnilo, ale je možné, že vyšla aktualizovaná verze. Knížka obsahuje 23 kapitol popisujících stručně a velmi srozumitelně například historii, zeměpis, způsob života v Británii, politiku, náboženství, vzdělání a další.

jj super,díky:) zkusím se na ni někde podívat..stejně ale budu muset sehnat ještě něco, protože tam bývají i otázky o USA občas, snad něco seženu..

Doporučuju sbírky rozhlasových fejetonů od Karla Kyncla, jsou to takové glosy o britské kultuře, politice, tradicích…velice dobře se to čte. Četla jsem Moje Británie (1993)-to bylo čerstvě po revoluci a je to hlavně o politice a V Buckinghamu otevřeno (1994), to už je všestrannější. Není tam všechno, ale jako zábavné čtení s vedlejšími účinky na vzdělání je to výborné.

Mám pocit, že nám od něj něco četl učitel ve škole, bylo to pěkný.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.