Help for English

překlad + gramatika

1. People behave in certain ways because of what they believe the results of their behaviour will be for them. Jak byste to prosím přeložili?
  2. The speaker makes the point that people's behaviour at work… Co znamená ‘make the point’?
  3. očekávat od někoho = expect of, může být i expect from?
  4. The speaker says that people's behaviour at work may be affected by what they believe the results of their behaviour will be for them and what they will get out of behaving in certain ways (what the advantage to them will be), but the speaker does not say that people have the wrong ideas about this or misunderstand what kind of behaviour is required. Proč jsou zde určité členy?
  5. attendance of the lessons – účast na hodinách, přijde mi to spíš jako účast hodin, nemělo by být ‘attendance in the lessons’
  6. absent from the lesson – může být i ‘absent in the lesson’
  7. out of 3 tasks – je to to stejné jako ‘from 3 tasks’?
  8. Jaký je rozdíl mezi ‘send’ a ‘send in’?
  9. You decide to write a review of a restaurant that you recently went to,… (zadání úkolu) Proč je tam present simple? Moc mi tam nesedí, raději bych volil rozkaz. To samé v zadání: “You hear someone talking about behaviour in the workplace.” Proč tam není “You will/are going to hear…”?

make the point – zakládat si na něčem

9. Je to uváděno jako příklad, modelová situace.

1. té větě taky moc nerozumím
2.. Myslím, že je to něco jako Mluvčí tvrdí (zmiňuje, poznamenává) , že..
3. samozřejmě, že ANO, stačí mrknout do slovníku..
5. Já bych naopak použil attendance at lessons
6. myslím, že správná kolokace je opravdu jen absent from
7. to je stejné jako 3 out of 5 tasks, 3 z 5,tam by taky nemělo být from
8. ten rozdíl je velmi malý…Why don't you send the application? Nechceš tam poslat tu žádost? Why don't you send in the application? Nechceš TAM poslat tu žádost?..tak to vnímám já
9. to je myšleno obecně..rozhodujete se napsat kritiku na restauraci…nikoli budete se rozhodovat. Jako třeba ve větě. Rozhodnete se jít na VŠ. Jaké kroky musíte podniknout? Neznamená to, že nutně se budete v budoucnu rozhodovat, ale jaksi hypoteticky..
You are going to hear je něco jiného…Za chvíli uslyšíte např.poslech…to opravdu odkazuje na budoucnost

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 8 lety

1. té větě taky moc nerozumím
2.. Myslím, že je to něco jako Mluvčí tvrdí (zmiňuje, poznamenává) , že..
3. samozřejmě, že ANO, stačí mrknout do slovníku..
5. Já bych naopak použil attendance at lessons
6. myslím, že správná kolokace je opravdu jen absent from
7. to je stejné jako 3 out of 5 tasks, 3 z 5,tam by taky nemělo být from
8. ten rozdíl je velmi malý…Why don't you send the application? Nechceš tam poslat tu žádost? Why don't you send in the application? Nechceš TAM poslat tu žádost?..tak to vnímám já
9. to je myšleno obecně..rozhodujete se napsat kritiku na restauraci…nikoli budete se rozhodovat. Jako třeba ve větě. Rozhodnete se jít na VŠ. Jaké kroky musíte podniknout? Neznamená to, že nutně se budete v budoucnu rozhodovat, ale jaksi hypoteticky..
You are going to hear je něco jiného…Za chvíli uslyšíte např.poslech…to opravdu odkazuje na budoucnost

9. Ta věta “You hear someone talking about behaviour in the workplace.” právě byla u zadání poslechu, proto mi přišlo logičtější “You are going to hear…”, ale asi je to jedno.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.