Pěkný článek. Možná bych ještě k překladům doplnil tu možnost se slovy typu THING nebo FACT, kde podst.jm. při překladu do češtiny mizí…
Komentáře k článku: Czenglish Alert 29: Zajímavé je, že...
Pěkný článek. Možná bych ještě k překladům doplnil tu možnost se slovy typu THING nebo FACT, kde podst.jm. při překladu do češtiny mizí…
Dobrý den, ráda bych se zeptala co znamená, nebo zkracuje slovo what's v posledních větách:
What's interesting is that no one complained.
Většinou využívám tento zápis jako zkratku what is. To mi ovšem pak nesedí, proč by v dané větě mělo být dvakrát stejné sloveso být.
Děkuji moc za odpověď!
Dobrý den, ráda bych se zeptala co znamená, nebo zkracuje slovo what's v posledních větách:
Většinou využívám tento zápis jako zkratku what is. To mi ovšem pak nesedí, proč by v dané větě mělo být dvakrát stejné sloveso být.
Děkuji moc za odpověď!
Je to opravdu IS. V té větě je vlastně celé spojení “WHAT IS
INTERESTING” podmět a po něm je sloveso “IS”.
Podobně “What I like is the colour of the house.”,
“What he says is nonsense.” nebo “What
happened was horrible.”
A co třeba vyjádření ve tvaru “The interesting thing
is that no one complained.”?
Je to přípustné, příp. jak hodně je to důrazné v porovnání s
“What's interesting is that…”?
Díky.
A co třeba vyjádření ve tvaru “The interesting thing is that no one complained.”?
Je to přípustné, příp. jak hodně je to důrazné v porovnání s “What's interesting is that…”?Díky.
Je to přípustné a zároveň užitečné, proto jsem to výše navrhoval doplnit do článku . Nedělal bych mezi tím rozdíl, co se týče důraznosti…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.