Help for English

Slovnik/diskuzni forum

Ahoj, rad bych se s vami podelil o jeden zajimavy web, na ktery jsem nahodou narazil. Na teto strance najdete nejen celkem dobry cesko/anglicky slovnik (zatim jeste v beta verzi, ale i tak velmi dobry). Slovnik obsahuje nejen vyslovnost ve forme zvukoveho zaznamu pro US,UK vyslovnost, ale take casto prikladove vety prelozene do cestiny! No a pokud si nevite rady, muzete prohledat a nebo sami zadat dotaz do diskuzniho fora. Osobne jsem tam nasel vysvetleni spousty hovorovych veci, ktere se hodne tezko hledaji…

Hodne zdaru pri uceni!

PS: Mozna by stalo za to pridat tento odkaz do rubriky Odkazy – Anglictina na internetu

Nějak se mi ve Vašem příspěvku nedaří najít ten odkaz :-).

Tak to jsem zase zapomnel na to nejdulezitejsi…

http://www.wordreference.com/encz/
http://forum.wordreference.com/

Skvělá stránka-www.oup.com

Zdravím všechny, měla bych dotaz jak byste přeložili do češtiny frázi " I am enought nebo You are enough" .Používám angličtinu denně a mluvím plynně a vím co to znamená, ale jaksi nenacházím na to vhodný ekvivalent v češtině. Všude pouze samé negativa, připadá mi to jako by na to v češtině neexistoval výraz, jelikož ho nikdy nikdo nepoužívá. “Jsem dostačujicí nebo Jsi dostačující” zní trošku divně, možná jen proto, že to opravdu je spojení, které se jen tak v našem rodném jazyce neslyší. Má někdo nějaký lepší přijatelnější překlad, který by nezněl v češtině kostrbatě? děkuji

V češtině pro to nejspíš doslovný, nebo idiomatický ekvivalent nebude. Já bych to chápal ve smyslu jako že jsi dokonalý takový, jaký jsi (jak tě Bůh stvořil), dokonalá bytost ve svém jádru, nebo duchovní podstatě.

EDIT: navrhuji přesun do Help fóra.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Josef vložený před 8 lety

V češtině pro to nejspíš doslovný, nebo idiomatický ekvivalent nebude. Já bych to chápal ve smyslu jako že jsi dokonalý takový, jaký jsi (jak tě Bůh stvořil), dokonalá bytost ve svém jádru, nebo duchovní podstatě.

EDIT: navrhuji přesun do Help fóra.

Samotý příspěvek přesunout nemohu, pouze vlákno. Uživatelku PavlaDoe můžu pouze požádat, aby obdobné dotazy směřovala do Helpfora a založila nové vlákno, které se bude týkat daného tématu (nevkládala svůj dotaz do vlákna, kde se téma značně liší). Děkuji.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.